Επιδότηση επιτοκίου για τους πρώτους 24 µήνες στο 100% και µισό τόκο για τα υπόλοιπα έτη πληρωµής, προβλέπει το πλάνο για τις αγροτικές µικροπιστώσεις 5ετούς διάρκειας αποπληρωµής 3.000-25.000 ευρώ που δροµολογεί το ΥΠΑΑΤ.

Πρόκειται για λεπτοµέρειες που γνωστοποιήθηκαν κατά την 11η Επιτροπή Παρακολούθησης σχετικά µε το νέο «Ταµείο Μικρών ∆ανείων Αγροτικών Επιχειρήσεων» όπως ονοµάστηκε και το οποίο διαχειρίζεται η Αναπτυξιακή Τράπεζα. Μέσα στις επόµενες ηµέρες µάλιστα θα εκδοθεί και η σχετική προκήρυξη προς τις Τράπεζες ώστε να δηλώσουν το ενδιαφέρον συµµετοχής τους σε αυτό και να κυκλοφορήσουν στην αγορά τα αντίστοιχα προϊόντα. Για να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος προετοιµασίας των εν λόγω παρόχων, η πρόσκληση που θα απευθύνει η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα σχεδιάζεται να παραµείνει ανοιχτή για µεγάλο χρονικό διάστηµα και κάθε πρόταση να εξετάζεται αυτοτελώς.

Τα κύρια χαρακτηριστικά των δανείων αυτών έχουν ως εξής σύµφωνα µε τις διαχειριστικές αρχές:

Χρόνος διάθεσης: Έως 31/12/2025
Ύψος χαρτοφυλακίου: 37 εκατ. ευρώ µε πόρους 21,5 εκατ. ευρώ από το ΠΑΑ
Σκοπός ∆ανείου: Επενδυτικού χαρακτήρα (περιλαµβανοµένου κεφαλαίου κίνησης ανεξαρτήτως ποσοστού), τόσο σε επενδύσεις γεωργικών εκµεταλλεύσεων, όσο και σε επενδύσεις που σχετίζονται µε µεταποίηση γεωργικών προϊόντων.
Επιλέξιµοι δικαιούχοι: Αγρότες και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον αγροτικό ή/και τον µεταποιητικό κλάδο αγροτικών προϊόντων κάθε νοµικής µορφής και σταδίου λειτουργίας
Ποσό δανείου: 3.000 έως 25.000 ευρώ
∆ιάρκεια δανείου: 2 έως 5 έτη
Περίοδος χάριτος: έως 24 µήνες το µέγιστο
Επιτόκιο ∆ανεισµού: Μειωµένο κατά 50% λόγω της συµµετοχής του ΠΑΑ
Επιδότηση Επιτοκίου: 100% για 12 µήνες
Mentoring για συµβουλευτικές υπηρεσίες: 300 ευρώ.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.