ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣ : Οι ιδιοκτήτες θα συνδέονται με τους κωδικούς πρόσβασης του Taxisnet στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, θα δηλώνουν την πραγματική επιφάνεια των ακινήτων τους και θα επισυνάπτουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά τα οποία θα έχουν σκανάρει ή φωτογραφίσει. Παρακάτω ακολουθούν συνοπτικά τα επτά σημαντικότερα σημεία της ρύθμισης.

Πληρωμές ΕΛΓΑ– Αδήλωτα τετραγωνικά στους Δήμους: Για όσους ενταχθούν στη ρύθμιση, η χρέωση με τα επιπλέον ποσά δημοτικών φόρων και δημοτικών τελών θα αρχίσει να υπολογίζεται από την 1η Ιανουαρίου 2020, ανεξάρτητα από τον χρόνο υποβολής της δήλωσης.

Η ηλεκτρονική διαδικασία για τη δήλωση των αδήλωτων τετραγωνικών θα γίνεται με τους κωδικούς του Τaxis.

Οι ιδιοκτήτες θα συνδέονται με τους κωδικούς πρόσβασης του Taxisnet στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, θα δηλώνουν την πραγματική επιφάνεια των ακινήτων τους και θα επισυνάπτουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά τα οποία θα έχουν σκανάρει ή φωτογραφίσει.

Παρακάτω ακολουθούν συνοπτικά τα επτά σημαντικότερα σημεία της ρύθμισης.

Τη δυνατότητα να δηλώσουν τις προσεχείς ημέρες μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της ΚΕΔΕ (Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδος) τα πραγματικά τετραγωνικά μέτρα θα έχουν χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων, γλιτώνοντας ταυτόχρονα από πρόστιμα και αναδρομικές χρηματικές αξιώσεις δημοτικών τελών και φόρων.

ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣ

Μάλιστα, η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών εξετάζει την παράταση της σχετικής διαδικασίας, που λήγει στα τέλη Μαρτίου, μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Η ρύθμιση αφορά όσους έχουν δηλώσει λανθασμένα εδώ και πολλά χρόνια τα τετραγωνικά μέτρα των ιδιοκτησιών τους στους δήμους, όσους τακτοποίησαν ημιυπαίθριους χώρους και αυθαίρετα κτίσματα, καθώς και όσους έχουν αφήσει αδήλωτα στους δήμους ακόμα και ολόκληρα ακίνητα.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.