ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣ: Σχετικά με τις νέες πληρωμές ΟΠΕΚΕΠΕ, οι αγρότες έχουν περιθώριο µέχρι τις 30 Σεπτεµβρίου για την υποβολή παραστατικών συµµόρφωσης ειδικών διατάξεων για το έτος εφαρµογής 2019 της ∆ράσης 10.1.08.

Έως τις 31 Ιανουαρίου 2020 οι παραγωγοί έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν τα αιτήµατά τους για επιλεξιµότητα, άρση επικάλυψης και ένταξη σε περιφέρεια, αλλά και για τα γεωχωρικά αποτελέσµατα ελέγχου. Τα « εύκολα», και όσο πιο σύντοµα οι δικαιούχοι τρέξουν τη διαδικασία, θα περαστούν στις τρέχουσες διορθώσεις, µε αποτέλεσµα να µην µείνουν εκτός της προκαταβολής της ενιαίας ολόκληρα αγροτεµάχια ή και τµήµατα αυτών.

Για όσους δεν το έχουν πάρει χαµπάρι και το διαπιστώσουν στα χρήµατα που θα βρουν (ή µάλλον δεν θα βρουν) στα βιβλιάριά τους τον άλλο µήνα, τότε υπάρχει ακόµα χρόνος για διορθώσεις, µε την πίστωση όµως να πηγαίνει στην εξόφληση του ∆εκεµβρίου.

Σύµφωνα µε εγκύκλιο του ΟΠΕΚΕΠΕ, γεωργοί, οι οποίοι διαφωνούν µε τον καθορισµό της επιλεξιµότητας του αγροτεµαχίου τους, έχουν το δικαίωµα υποβολής ένστασης επιλεξιµότητας και µετά τις 15-7-2019, προς τις αρµόδιες Περιφερειακές ∆ιευθύνσεις και Μονάδες του ΟΠΕΚΕΠΕ.

∆υνατότητα υποβολής ένστασης έχουν όσοι γεωργοί έχουν αγροτεµάχια που εµπίπτουν στον κωδικό 54101, των οποίων η προσδιορισθείσα έκταση είναι µικρότερη και εκτός ορίων ανοχής από την αντίστοιχη δηλωθείσα έκταση και δεν έχουν υποβάλλει ένσταση έως τις 15-7-2019. Οι εντάσεις αυτές αφορούν περιπτώσεις οι οποίες δεν έχουν απορριφθεί προγενέστερα των όσων υποβλήθηκαν κατά τη δήλωση του 2019.

Σε νέες πληρωμές ύψους 2.625.048,82 ευρώ που αφορούν 10.046 δικαιούχους προχώρησε ο ΟΠΕΚΕΠΕ.

Οι πληρωμές αφορούν κυρίως δασικά, αμπελοοινικά, γενετικούς πόρους, πρόωρη συνταξιοδότηση και ελαιουργικούς φορείς.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.