ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣ : Βγήκε η απόφαση του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης 2019. Ποιες είναι οι νέες πληρωμές ΟΠΕΚΕΠΕ και πότε πληρώνεται το επίδομα ενοικίου ΚΕΑ.

ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣ : Δικαιούχοι δικαιωμάτων Εθνικού Αποθέματος έτους 2018 ήταν οι ενεργοί γεωργοί:

Α) Νεαρής ηλικίας, έως 40 ετών, που δημιουργούν για πρώτη φορά γεωργική εκμετάλλευση ως επικεφαλής της εκμετάλλευσης το έτος 2018 ή έχουν ήδη εγκατασταθεί κατά τη διάρκεια των ετών 2013-2017

Β) Νεοεισερχόμενοι, που αρχίζουν γεωργική δραστηριότητα από το έτος 2016 και μετά και κατά τα πέντε έτη που προηγούνται της έναρξης γεωργικής δραστηριότητας δεν άσκησαν γεωργική δραστηριότητα στο όνομά τους και υπ’ ευθύνη τους, ούτε ήλεγχαν νομικό πρόσωπο που ασκούσε γεωργική δραστηριότητα

Οι παραπάνω γεωργοί επωφελήθηκαν από το Εθνικό Απόθεμα, είτε με χορήγηση αριθμού δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης από το Εθνικό Απόθεμα, είτε με προσαύξηση της μοναδιαίας αξίας όλων των υφιστάμενων δικαιωμάτων τους, όταν αυτή είναι μικρότερη από την αξία του περιφερειακού μέσου όρου, έτσι ώστε να εξισωθούν με τον περιφερειακό μέσο όρο δικαιωμάτων αποθέματος έτους 2018.

Υπενθυμίζουμε, ότι το Εθνικό Απόθεμα κάθε χρόνο προκύπτει από τις παρακρατήσεις δικαιωμάτων επί των μεταβιβάσεων, από διάφορες ποινές και παρακρατήσεις, από τη γραμμική μείωση της βασικής όλων των γεωργών, από μη ενεργοποιημένα δικαιώματα επί δυο συναπτά έτη και από δικαιώματα κάτω των 250 ευρώ που χάνουν οι παραγωγοί.

Εθνικό Απόθεμα θα μοιράσει και το 2019, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑγροΤύπου σε ενδιαφερόμενους αγρότες, κτηνοτρόφους κ.λπ. που υπέβαλαν την σχετική αίτηση και πληρούν βέβαια τα κριτήρια ο ΟΠΕΚΕΠΕ και το ΥπΑΑΤ.

Ποιες είναι οι νέες πληρωμές ΟΠΕΚΕΠΕ

Μέχρι ώρας αυτό που δεν έχει διευκρινιστεί είναι το ύψος του κουμπαρά του Εθνικού Αποθέματος, το οποίο το 2018 ανέρχονταν σε 18,2 εκατ. ευρώ.

Δεν αποκλείεται όμως το ποσό να είναι αυξημένο φέτος λόγω των προβλημάτων που εντοπίστηκαν την τελευταία διετία κι έχουν να κάνουν με τους δασικούς χάρτες, δεδομένου ότι δικαιώματα που δεν ενεργοποιούνται επί διετία από τους παραγωγούς καταλήγουν στον κορβανά του Εθνικού Αποθέματος.

Σημειωτέον ότι οι υπεύθυνοι των ΚΥΔ συμβουλεύουν τους παραγωγούς που έχουν εμπλοκή τα χωράφια τους με τους δασικούς χάρτες, να προβαίνουν σε μεταβιβάσεις, οπότε λόγω αυτού, αυξάνονται οι πιθανότητες να υπάρξει μεγαλύτερο διαθέσιμο ποσό φέτος στο Εθνικό Απόθεμα.

ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

Πώς καθορίζεται το ύψος του επιδόματος
Όπως προκύπτει από την απόφαση, τα προβλεπόμενα κριτήρια για το επίδομα θέρμανσης είναι τα ακόλουθα:

Επίδομα θέρμανσης δικαιούνται:

– Άγαμοι με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα 12.000 ευρώ και περιουσία 130.000 ευρώ.

– Έγγαμοι με εισόδημα 20.000 ευρώ και περιουσία 250.000 ευρώ.

– Μονογονεϊκές οικογένειες με εισόδημα 22.000 ευρώ και περιουσία 250.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι τα εισοδήματα αυτά προσαυξάνονται κατά 2.000 ευρώ για κάθε τέκνο του δικαιούχου.

Για τις περιοχές (τις λεγόμενες «κλιματικές ζώνες») που βρίσκονται στη λεγόμενη Α’ Ζώνη, η ανώτατη συνολική κατανάλωση λίτρων πετρελαίου θέρμανσης είναι από 2.000 έως 2.500 λίτρα.

Στη Β’ Ζώνη η ανώτατη συνολική κατανάλωση λίτρων πετρελαίου θέρμανσης είναι από 1.200 έως 1.400 λίτρα.

Στη Γ’ Ζώνη η ανώτατη συνολική κατανάλωση λίτρων πετρελαίου θέρμανσης είναι από 640 έως 800 λίτρα.

Στη Δ’ Ζώνη η ανώτατη συνολική κατανάλωση λίτρων πετρελαίου θέρμανσης είναι από 400 έως 500 λίτρα.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.