ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣ : Εντείνεται η φωνή αγωνίας του αγροτικού κόσμου για το έλλειμμα ρευστότητας των εκμεταλλεύσεων, ιδιαίτερα μετά τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που έχει δημιουργήσει η πανδημία, ανατρέποντας στην ουσία τις χρηματορροές και μεταφέροντας μεγάλα βάρη στον αδύναμο κρίκο της αλυσίδας παραγωγής που είναι οι αγρότες.

Μόνο μια εξήγηση μπορεί να δοθεί. Οι πληροφορίες θέλουν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εξετάζει εκ νέου το όλο ζήτημα, προς την κατεύθυνση της ταχύτερης εκταμίευσης των χρημάτων που συνδέονται με την πρόωρη καταβολή της ενιαίας ενίσχυσης.

Είναι πολύ πιθανό, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και εν προκειμένω ο υπουργός, Μάκης Βορίδης, να είναι σε γνώση αυτών των συζητήσεων και να αναμένει μια συνολική και θεσμική διευθέτηση επί του θέματος.

Άλλωστε ο ίδιος γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα ότι οι μέχρι σήμερα διευθετήσεις στις τάξεις του αγροτικού κόσμου για ανακούφιση από τις επιπτώσεις του κορωνοϊού, είναι μικρές, αργές, αποσπασματικές και χωρίς απήχηση στη μεγάλη μάζα των συντελεστών της αγροτικής παραγωγής.

Η ταχύτερη προκαταβολή του τσεκ, ως μέτρο, εκτός από την πραγματική απήχηση που θα είχε για το σύνολο των δικαιούχων, σίγουρα δεν θα περνούσε και πολιτικά απαρατήρητη.

ΠΟΤΕ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ 534 ΕΥΡΩ

Αντίστροφη μέτρηση για την πληρωμή του επιδόματος των 534 ή 300 ευρώ σε ελεύθερους επαγγελματίες.

Περίπου 200.000 επαγγελματίες θα δουν τις επόμενες ημέρες στους λογαριασμούς τους τα συγκεκριμένα ποσά, με πιο πιθανή ημερομηνία πληρωμής την 29η ή 30η Αυγούστου αν δεν υπάρξουν ανατροπές και καθυστερήσεις.

Δικαιούχοι της αποζημίωσης ειδικού σκοπού των 300 και 534 ευρώ – ανάλογα με τις ημέρες που δεν λειτούργησαν- είναι όσοι επαγγελματίες έβαλαν λουκέτο με κρατική εντολή και κατά τη διάρκεια του Μαΐου.

Όσοι έμειναν κλειστοί έως τις 18 Μαΐου δικαιούνται 300 ευρώ ενώ όσοι έμειναν κλειστοί για όλο τον μήνα, 534 ευρώ.

Γι’ αυτούς έως και τις 25 Ιουνίου ήταν ανοικτή η ηλεκτρονική πλατφόρμα myBusinessSupport της ΑΑΔΕ για να υποβάλλουν αιτήσεις για την αποζημίωση ειδικού σκοπού 534 ευρώ ή 300 ευρώ.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.