Για τα τέλη του μήνα έχει προγραμματιστεί να ανοίξει η πλατφόρμα για την αποπληρωμή των δικαιούχων του προγράμματος των Νέων Αγροτών που εντάχθηκαν σε αυτό και περιμένουν την τελευταία δόση.

Συµπληρωµατικά δικαιολογητικά απόδειξης κατοχής αγροτεµαχίων και βοσκήσιµων γαιών, ενστάσεις εξισωτικής και ταυτοποίηση στοιχείων παραγωγών µε βάση την ενιαία αίτηση ενίσχυσης, τις λίστες του ΕΦΚΑ και της ΑΑ∆Ε δουλεύουν αυτό το διάστηµα οι διοικητικοί του Οργανισµού Πληρωµών, προκειµένου να προχωρήσει η διαδικασία των ελέγχων.

Στόχος, µετά τα µέσα Φεβρουαρίου να γίνει µια διορθωτική πίστωση, που να αφορά την ενιαία αλλά και προγράµµατα του έτους 2020.

Σηµειωτέον ότι δόθηκε παράταση 15 ηµερών τόσο στους παραγωγούς όσο και στις Περιφερειακές ∆ιευθύνσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ όσον αφορά τα αιτήµατα επιλεξιµότητας, άρσης επικάλυψης και ένταξης σε περιφέρεια.

Σύµφωνα µε τροποποιητική εγκύκλιο, «ο παραγωγός που διαφωνεί µε το απορριπτικό αποτέλεσµα ελέγχου, µπορεί να υποβάλλει έντυπο αίτηµα ως 15 Φεβρουαρίου στις αρµόδιες Περιφερειακές ∆ιευθύνσεις, προσκοµίζοντας πρόσθετα δικαιολογητικά που ενισχύουν την ορθότητα του αιτήµατός του, ειδικά για τις περιπτώσεις που δεν προκύπτει φωτοερµηνευτικά η επιλεξιµότητα του αγροτεµαχίου, σύµφωνα µε τα στοιχεία της δήλωσης.

Οι αρµόδιες Περιφερειακές ∆ιευθύνσεις, εφόσον εξετάσουν τα πρόσθετα στοιχεία δύναται να αλλάξουν το αποτέλεσµα επανελέγχου της επιλεξιµότητας έως τις 28 Φεβρουαρίου».

Καλώς εχόντων των πραγµάτων, θα ακολουθήσει η πληρωµή των πρώτων συνδεδεµένων, η οποία τα τελευταία χρόνια αφορά σκληρό σίτο, πρωτεϊνούχα κτηνοτροφικά ψυχανθή και σανοδοτικά ψυχανθή, καρποί µε κέλυφος, µήλα, όσπρια που προορίζονται για ανθρώπινη κατανάλωση και ζαχαρότευτλα.

Οι πρώτες ενδείξεις συγκλίνουν σε µια µείωση της συνδεδεµένης στο σκληρό σιτάρι, βάσει της αναµενόµενης αύξησης της τάξης του 10 µε 15% στις εκτάσεις που καλλιεργήθηκαν το 2020, µε τους παραγωγούς να εκτιµάται ότι θα λάβουν ενίσχυση κοντά στα 7 ευρώ το στρέµµα.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.