ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣ: Στις 7.500 ευρώ ετησίως ορίζεται το ακατάσχετο των τραπεζικών λογαριασμών των αγροτών, όπως προβλέπει η τροπολογία που κατατέθηκε το απόγευμα της Τρίτης 18 Δεκεμβρίου στο νομοσχέδιο με τίτλο Επείγουσες ρυθμίσεις αρμοδιότητας Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, το οποίο είναι έτοιμο να συζητηθεί από την ολομέλεια της Βουλής. Αξίζει να σημειωθεί πως οι αγρότες είχαν προβάλει αιτήματα για 15000 ευρώ ακατάσχετο.

Άμεση προστασία κοινοτικών ενισχύσεων του Πυλώνα 1 της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής από μέσα αναγκαστικής εκτέλεσης, παρακρατήσεις και συμψηφισμούς μέχρι του ποσού των 7.500 ευρώ ετησίως ανά δικαιούχο παρέχει η τροπολογία για το ακατάσχετο στις πληρωμές ΟΠΕΚΕΠΕ για τις αγροτικές επιδοτήσεις που πέρασε χθες στη Βουλή.

Η ρύθμιση προβλέπεται να έχει ημερομηνία έναρξης την 10η Δεκεμβρίου.

ΟΠΕΚΕΠΕ πληρωμές: Τι ορίζεται με την τροπολογία

Με την τροπολογία ορίζεται ότι «οι προκαταβολές, οι ενδιάμεσες και οι τελικές πληρωμές που λαμβάνουν οι δικαιούχοι βάσει καθεστώτων στήριξης στο πλαίσιο της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, οι οποίες αφορούν:

τις ενισχύσεις που χορηγούνται σε γεωργούς νεαρής ηλικίας,

τις ενισχύσεις που χορηγούνται σε μικροκαλλιεργητές,

τις συνδεδεμένες ενισχύσεις και

την ειδική ενίσχυση βάμβακος του Κανονισμού 1307/2013

τη βασική ενίσχυση,

την πράσινη ενίσχυση.

Αύριο Πέμπτη θα γίνει η συνάντηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Σταύρου Αραχωβίτη με τη διεπαγγελματική Οργάνωση Βάμβακος. Βασικό θέμα της σύσκεψης θα είναι αυτό των ανοικτών τιμών στο βαμβάκι.

Αύριο αναμένεται να πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων το υπόλοιπο 30% της ενιαίας ενίσχυσης καθώς και τα χρήματα από το πρασίνισμα.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.