ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣ: Νέες πληρωμές από ΟΠΕΚΕΠΕ. Κρατικές Οικονομικές Ενισχύσεις, συνολικού ύψους 5.320.157,60 ευρώ, θα καταβάλει ο ΕΛΓΑ, την Παρασκευή 1/3/2019, σε 779 δικαιούχους παραγωγούς, των προγραμμάτων Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων «Πυρκαγιές 2014-2015-2016», «Πλημμύρες 2014-2015» και «Ετήσια 2014-2015», που ολοκλήρωσαν την αποκατάσταση των ζημιών στις πληγείσες γεωργικές τους εκμεταλλεύσεις.

Χωρίς πιστώσεις για τους αγρότες κύλησε και η περασµένη εβδοµάδα, µε το χρονοδιάγραµµα για τις πληρωμές να πηγαίνει δέκα µέρες πίσω, δίχως εξηγήσεις και διευκρινήσεις από την πολιτική ηγεσία της πλατείας Βάθη.

Κάπως έτσι για το τέλος του µήνα µεταφέρεται η πληρωµή των πρώτων συνδεδεµένων του 2018, πιθανότατα µαζί µε τις διορθωτικές πληρωµές που αφορούν υπόλοιπα της ενιαίας ενίσχυσης και της εξισωτικής αποζηµίωσης της περασµένης χρονιάς, αλλά και των de minimis στους τευτλοπαραγωγούς.

Σε επιφυλακή για να στείλουν τα αρχεία των δικαιούχων παραγωγών στα κεντρικά του Οργανισµού Πληρωµών ΟΠΕΚΕΠΕ βρίσκονται οι κατά τόπους ∆ΑΟΚ όσον αφορά τις διορθωτικές πληρωµές του περσινού έτους, αλλά και των συνδεδεµένων. Ακόμα δεν έχουν ξεκαθαρίσει ποια προϊόντα θα περιλαµβάνονταν στην πίστωση της επόµενης εβδοµάδας, καθώς ακόµα δεν έχουν υπογραφεί από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης οι σχετικές αποφάσεις που απαιτούνται. Στα σίγουρα προς πληρωµή είναι τα συµπύρηνα ροδάκινα προς χυµοποίηση και οι σπόροι σποράς, καθώς οι δηµοσιεύτηκαν στο ΦΕΚ τα ποσά ενίσχυσης για µεν τα πρώτα στα 15,42 ευρώ το στρέµµα και για τους σπόρους στα 25,30 ευρώ το στρέµµα.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (3 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.