ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣ 2018: Καταβάλλονται από χθες κανονικά οι πληρωμές του ΟΠΕΚΕΠΕ στους αγρότες για το 2018. Παρά τις υποσχέσεις η κυβέρνηση δεν προχώρησε στη θεσμοθέτηση του ακατάσχετου των 15.000 ευρώ. Διαβάστε αναλυτικά πως γίνεται η παρακράτηση οφειλών.

ΟΠΕΚΕΠΕ Πληρωμές 2018 – Παρακράτηση οφειλών

Αρχικά δίδεται εντολή δέσµευσης του λογαριασµού από την Εφορία, τον ΕΦΚΑ, το Δήµο και κάθε υπηρεσία στην οποία ένας αγρότης έχει οφειλή που δεν έχει καταβάλλει προς όλες τις τράπεζες.

Μετά την κατάθεση των χρηµάτων της προκαταβολής της ενιαίας ενίσχυσης, τα «δεσµευµένα» χρήµατα δεν µπορούν να µετακινηθούν.

Ο παραγωγός καλείται να πάει στην τράπεζα και να ζητήσει να σταλούν στη ∆ΟΥ για µείωση του ποσού για το οποίο δόθηκε εντολή κατάσχεσης. Μετά την εξόφληση της εν λόγω οφειλής, ο ίδιος ο αγρότης πρέπει να αποδεσµεύσει το λογαριασµό του.

ΟΠΕΚΕΠΕ Πληρωμές 2018 – Οι κατασχέσεις δεν είναι το μόνο πρόβλημα

Σημαντικό αριθμός δικαιούχων έμεινε εκτός ενιαίας ενίσχυσης εξαιτίας των δασικών χαρτών.

Ειδικότερα οι παραγωγοί των οποίων οι εκτάσεις είναι αγροτεμάχια εντός των νέων κυρωμένων δασικών χαρτών με χαρακτηρισμό ζώνης «ΑΔ», «ΔΑ», «ΔΔ», «ΠΔ», «ΠΧ», «ΧΑ», «ΧΧ», ΑΝ/ΑΔ, ΑΝ/ΔΑ, ΑΝ/ΔΔ, ΑΝ/ΠΔ, δεν πήραν… ευρώ για τις αντίστοιχες εκτάσεις.

Οι συγκεκριμένες εκτάσεις ουσιαστικά θα θεωρηθούν εκτός συστήματος καθώς ανήκουν σύμφωνα με τους Δασικούς Χάρτες σε κάποια από τις παραπάνω κατηγορίες.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.