ΟΠΕΚΕΠΕ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ: Τροπολογία που προστατεύει το ακατάσχετο στις αγροτικές επιδοτήσεις κατατέθηκε χθες Τρίτη 18 Δεκεμβρίου στη Βουλή. Το νέο ακατάσχετο για τους αγρότες και ειδικότερα για τις αγροτικές επιδοτήσεις που χορηγεί ο ΟΠΕΚΕΠΕ αφορά τη βασική ενίσχυση, την πράσινη ενίσχυση, τις ενισχύσεις που χορηγούνται σε γεωργούς νεαρής ηλικίας, τις ενισχύσεις που χορηγούνται σε μικροκαλλιεργητές, τις συνδεδεμένες ενισχύσεις και στην ειδική ενίσχυση βάμβακος του Κανονισμού 1307/201.

Όπως ορίζει η τροπολογία που θωρακίζει το ακατάσχετο στις αγροτικές επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ, τα προαναφερθέντα προνόμια δεν υπόκεινται σε κανενός είδους παρακράτηση και δε συμψηφίζονται με οφειλές προς το Δημόσιο και οποιονδήποτε φορέα του δημόσιου τομέα, καθώς και προς τους ασφαλιστικούς οργανισμούς, μέχρι του ποσού των επτά χιλιάδων πεντακοσίων (7.500) ευρώ ετησίως.

ΟΠΕΚΕΠΕ αγροτικές επιδοτήσεις και ακατάσχετο: Χρέη προς τράπεζες

Εφόσον υφίσταται ζήτημα κατάσχεσης σε τραπεζικές καταθέσεις εις χείρας πιστωτικών ιδρυμάτων ως τρίτων, στις οποίες περιλαμβάνονται και οι ως άνω πληρωμές των ανωτέρω άμεσων ενισχύσεων, τα πιστωτικά ιδρύματα εξετάζουν αν πληρούνται οι προϋποθέσεις για την επιβολή της κατάσχεσης.

ΟΠΕΚΕΠΕ αγροτικές επιδοτήσεις και ακατάσχετο: Αύριο Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου οι πληρωμές

Η πληρωμή της Πέμπτης 20 Δεκεμβρίου ενδέχεται να υπερβεί τα 850 εκατ. ευρώ.

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ θα καταβάλει αύριο το υπόλοιπο 30% της Ενιαίας Ενίσχυσης (τσεκ), ύψους 315 εκατ. ευρώ περίπου, σε 595.000 περίπου παραγωγούς ενώ για το πρασίνισμα, θα πραγματοποιηθούν πληρωμές ύψους 525 εκατ. ευρώ.

Συμπληρωματικά αξίζει να σημειωθεί πως ο ΟΠΕΚΕΠΕ θα πραγματοποιήσει πληρωμές και για γεωργούς Νεαρής Ηλικίας με ποσά που θα φθάνουν τα 29 εκατομμύρια ευρώ.

Δείτε την τροπολογία για ακατάσχετο ΕΔΩ

 

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.