Τι προβλέπει το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων «Μέτρα ενίσχυσης των εργαζομένων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, κοινωνικοασφαλιστικές διατάξεις και διατάξεις για την ενίσχυση των ανέργων» που κατατέθηκε στην Βουλή. Τι αλλάζει στα επιδόματα ΟΠΕΚΑ.

Ειδικότερα προβλέπεται:

– Παράταση της υποβολής αιτήσεων για το επίδομα γέννησης μέχρι τέλος του έτους

-Για το επίδομα παιδιού, το επίδομα στέγασης και το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα ορίζεται ότι σε περίπτωση παιδιού, για το οποίο συντρέχουν οι προϋποθέσεις φοίτησής του στην υποχρεωτική εκπαίδευση, το επίδομα χορηγείται υπό την προϋπόθεση αφενός της εγγραφής του σε σχολείο, αφετέρου της πραγματικής φοίτησής του, η οποία θεωρείται ότι συντρέχει όταν το παιδί δεν υποχρεούται να επαναλάβει την ίδια τάξη λόγω του αριθμού των απουσιών του.

– Έκτακτη ενίσχυση δικηγόρων, μηχανικών και οικονομολόγων. Θα δοθούν 400 ευρω σε 75.000 νέους επαγγελματίες. Προϋπόθεση να έχουν ενταχθεί στους πληττόμενους ΚΑΔ το διάστημα Μαρτίου – Οκτωβρίου 2020.

-Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών από την 1η Ιανουαρίου του 2021 μέχρι 31.12.2021 κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες

– την διάθεση κενών κατοικιών του τ. ΟΕΚ. νυν ΟΑΕΔ σε πολίτες με έντονες κοινωνικές και οικονομικές ανάγκες που στερούνται κατοικίας.

– Επανένταξη στην ρύθμιση των 120 δόσεων για όσους έχασαν την ρύθμιση λόγω μη καταβολής δόσεων το διάστημα Ιουνίου – Οκτωβρίου 2020. Ειδικότερα οι εν λόγω οφειλέτες για να ενταχθούν πάλι στην ρύθμιση θα πρέπει να υποβάλλουν την δόση Νοεμβρίου μέχρι τέλος του Νοεμβρίου.

– Ρύθμιση ασφαλιστικών εισφορών για τις οποίες έχει χορηγηθεί παράταση προθεσμιών καταβολής ή αναστολής είσπραξης. Ειδικότερα οφειλές από ασφαλιστικές εισφορές εργοδοτών, αυτοαπασχολούμενων και ελευθέρων επαγγελματιών που παρατείνονται μεχρι την 30η Απριλίου 2021 μπορούν να αποπληρωθούν σε δόσεις ως 24 με ελάχιστο ποσό τα 50 ευρώ.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.