ΟΠΕΚΑ: Πότε αρχίζει η καταβολή για ΟΠΕΚΑ συντάξεις, επίδομα παιδιού Α21 και προνοιακά επιδόματα. Από αύριο Τρίτη 19 Μαρτίου το απόγευμα και σταδιακά έως τις 3 Απριλίου θα καταβληθούν τα προνοιακά επιδόματα και οι συντάξεις Απριλίου, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του ΟΠΕΚΑ και των ασφαλιστικών ταμείων.

Τη Δευτέρα 1η Απριλίου θα καταβληθούν οι συντάξεις στους δικαιούχους του ΟΑΕΕ και του ΟΓΑ, ενώ την Τρίτη 2 Απριλίου θα πιστωθούν οι επικουρικές συντάξεις.

Την Πέμπτη 28 Μαρτίου, θα ξεκινήσει η πίστωση των χρημάτων του ΚΕΑ στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων. Η πληρωμή των δικαιούχων που υπέβαλλαν αίτηση μέσω της ηλεκτρονικής διαδικασίας του ΟΠΕΚΑ θα γίνει μεταξύ 1-3 Απριλίου.

Την ίδια μέρα, θα καταβληθούν οι συντάξεις από το Δημόσιο, το ΙΚΑ και το ΝΑΤ.

Την Τρίτη 19 Μαρτίου θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων τα αναπηρικά, διατροφικά και λοιπά προνοιακά επιδόματα.

Για τις συντάξεις να σημειωθεί πως δεν ακυρώνονται οι διεκδικήσεις των συνταξιούχων για τα έτη από το 2016 ως και 2018 τουλάχιστον, αρκεί για το διάστημα αυτό (2016-2018) οι συνταξιούχοι να έχουν κινηθεί δικαστικά με αγωγές, τις οποίες δεν μπορεί να ακυρώσει το ΣτΕ διότι και με το νόμο Κατρούγκαλου οι συνταξιούχοι είχαν τις παράνομες μειώσεις.

Τα αναδρομικά για αυτά τα 2,5 έτη επιπλέον (Μάιος 2016-Δεκέμβριος 2018 τουλάχιστον) κλειδώνονται μόνον με δικαστικές αποφάσεις για τους δεκάδες χιλιάδες συνταξιούχους μέχρι στιγμής που τα έχουν διεκδικήσει με αγωγές κατά του ΕΦΚΑ και του ΕΤΕΑΕΠ. Όσοι προσφύγουν θα έχουν δικαίωμα για επιπλέον αναδρομικά αυτής της περιόδου.

Δείτε πότε θα πληρωθεί το επίδομα παιδιού Α21 από τον ΟΠΕΚΑ.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.