ΟΠΕΚΑ ΠΡΟΝΟΙΑΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ: Πότε θα γίνει η πληρωμή για τα προνοιακά επιδόματα και για το επίδομα παιδιού Α21. Η πρώτη πληρωμή από τον ΟΠΕΚΑ που αφορούσε τους μήνες Νοέμβριο – Δεκέμβριο 2018 (για τους δικαιούχους διατροφικών επιδομάτων αφορούσε τον Δεκέμβριο 2018) πραγματοποιήθηκε στις 25 Ιανουαρίου 2019.

Οι δικαιούχοι, στο πλαίσιο της νέας διαδικασίας, πιθανόν να κληθούν από τον ΟΠΕΚΑ να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση επανεξέτασης, εάν δεν έχουν ήδη κληθεί. Ουσιαστικά, αυτό που αλλάζει είναι ότι δημιουργείται μια ενιαία, κεντρική αρχή πληρωμών, απλουστεύονται οι διαδικασίες για τα Άτομα με Αναπηρία και διαμορφώνεται για όλους σταθερή μηνιαία καταβολή των επιδομάτων.

Κάθε μήνα και σε σταθερή ημερομηνία (κοινή για όλη τη χώρα) θα καταβάλλονται τα προνοιακά επιδόματα μετά το πρώτο τρίμηνο του 2019. Σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΑ, που έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου την διαχείριση του επιδόματος, το δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου είναι η τελευταία δίμηνη δόση των προνοιακών επιδομάτων, τα οποία πληρώνονται σε περίπου 160.000 δικαιούχους.

Η πληρωμή για το δίμηνο Ιανουάριος –Φεβρουάριος 2019, αναμένεται να γίνει τον Μάρτιο, μεταξύ 18 και 25 Μαρτίου.

Αρχίζουν αύριο Πέμπτη 7 Μαρτίου οι αιτήσεις για το επίδομα παιδιού Α21 από τον ΟΠΕΚΑ. Οι οικογένειες θα μπορούν να υποβάλλουν απρόσκοπτα την αίτηση Α21, παρόλο που δεν θα έχουν υποβάλλει τη φετινή δήλωση φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2018 (έντυπο Ε1) στην ΑΑΔΕ.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 1 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.