ΕΛΛΑΔΑ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ: Την Πέμπτη 30 Απριλίου, θα καταβληθούν από τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) τα επιδόματα και οι παροχές.

Επίδομα ειδικού σκοπού στους ελεύθερους επαγγελματίες

Όπως έκανε γνωστό ο υπουργός Οικονομικών κ. Σταϊκουρας ήδη έχουν κάνει αίτηση και δικαιούνται τη αποζημίωση ειδικού σκοπού και το επίδομα των 800 ευρώ περίπου 550.000 ελεύθεροι επαγγελματίες, μέτοχοι εταιρειών Ο.Ε, ΙΚΕ και ΕΠΕ

Η πληρωμή τους θα γίνει σταδιακά εντός της ερχόμενης εβδομάδας όπως τόνισε ο υπουργός Οικονομικών. Όπως ανακοίνωσε ο κ. Σταϊκουρας χθες αργά το βράδυ εκδόθηκε απόφαση που δίνει παράταση στην υποβολή αιτήσεων από τους ελεύθερους επαγγελματίες έως 28/4/2020. Παράλληλα με τον νόμο κύρωσης της ΠΝΟ με τα έκτακτα μέτρα νομοθετήθηκε η επέκταση των δικαιούχων επιχειρηματιών και πλέον δικαιούχοι θα είναι όσοι έχουν έως 20 άτομα προσωπικό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΥΠΟΙΚ ο αριθμός των νέων δικαιούχων υπολογίζεται σε 45.000. Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών σήμερα θα εκδοθεί το ΦΕΚ του νόμου και θα ακολουθήσει η έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) ώστε στο ίδιο σύστημα της ΑΑΔΕ που γίνονται οι αιτήσεις από τους επιχειρηματίες με προσωπικό έως 5 άτομα να γίνουν και οι αιτήσεις των νέων αυτών δικαιούχων.

ΟΠΕΚΑ – Πότε πληρώνονται τα επιδόματα

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, θα καταβληθούν από τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) τα επιδόματα και οι παροχές.

Συγκεκριμένα θα καταβληθούν τα παρακάτω επιδόματα και παροχές: επίδομα γέννησης, προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα, Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρώην ΚΕΑ), επίδομα στέγασης, στεγαστική συνδρομή, Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφάλιστων Υπερηλίκων, σύνταξη υπερηλίκων και επίδομα ομογενών, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του Οργανισμού.

Διευκρινίζεται ότι η καταβολή του επιδόματος γέννησης αφορά στους δικαιούχους, των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως τις 31 Μαρτίου 2020. Για το επίδομα παιδιού, η 2η δόση θα καταβληθεί στις 29 Μαΐου.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.