ΟΠΕΚΑ: Δίμηνη παράταση για το επίδομα στέγασης(ΟΠΕΚΑ) - Ποιες περιοχές αφορά

Μέχρι και τις 30 Νοεμβρίου 2020 ισχύει η δίμηνη παράταση για το επίδομα στέγασης για τους κατοίκους στις περιφερειακές ενότητες και στους δήμους που κηρύχθηκαν σε κατάσταση ανάγκης μετά το πέρασμα της ισχυρής κακοκαιρίας «Ιανός» στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου 2020.

Οι περιοχές είναι οι εξής:

Περιφέρεια Θεσσαλίας
Περιφερειακές Ενότητες Φθιώτιδας
Κεφαλληνίας
Ιθάκης
Ζακύνθου
Λευκάδας
Κορινθίας
Ευρυτανίας
Δήμοι:

Αγράφων
Αλμυρού
Αργιθέας
Αργοστολίου
Βόλου
Δομοκού
Ζακύνθου
Ιθάκης
Καρδίτσας
Κορινθίας
Λαμιέων
Λευκάδος
Ληξουρίου
Λίμνης Πλαστήρα
Μακρακώμης
Μετεώρων
Μουζακίου
Παλαμά
Πύλης
Σάμης
Σοφάδων
Τρικκαίων
Φαρκαδόνας
Φαρσάλων
Όσες εγκριτικές αποφάσεις για το επίδομα στέγασης είχαν δοθεί με ισχύ ως τις 30 Σεπτεμβρίου 2020 παρατάθηκαν αυτόματα ως τις 30 Νοεμβρίου 2020.

Οι πληγέντες δικαιούχοι μπορούν να καταθέσουν νέα αίτηση για το Επίδομα Στέγασης από την 1 Δεκεμβρίου 2020. Στις 30 Οκτωβρίου θα καταβληθεί σε 260.000 οικογένειες το επίδομα στέγασης, ενώ από το 2021 προβλέπεται η αύξησή του, στο πλαίσιο της στήριξης των ευάλωτων νοικοκυριών.

Επιστρεπτέα προκαταβολή

Την πίστωση ποσού συνολικού ύψους 89,3 εκατ. ευρώ σε επιπλέον 4.623 δικαιούχους της Επιστρεπτέας Προκαταβολής ΙΙΙ ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών

Πιστώνεται σήμερα στους τραπεζικούς λογαριασμούς 4.623 δικαιούχων του 3ου κύκλου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής ποσό συνολικού ύψους 89,3 εκατ. ευρώ.

Έτσι, ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων που έχουν λάβει την Επιστρεπτέα Προκαταβολή ΙΙΙ μέχρι σήμερα ανέρχεται σε 96.278, στους οποίους έχει καταβληθεί άμεση χρηματοδοτική ενίσχυση συνολικού ύψους 1,273 δισ. ευρώ.

Οι πληρωμές του 3ου κύκλου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής θα συνεχιστούν στο τέλος της τρέχουσας εβδομάδας.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.