Ποιοι και πότε θα πληρωθούν το επίδομα παιδιού Α21.

Κλειστή από τη, Δευτέρα 15 Ιανουαρίου είναι η ηλεκτρονική πλατφόρμα Α21 – Επίδομα Παιδιού, για τους δικαιούχους του 2023, όπως έχει ανακοινωθεί από το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και τον εποπτευόμενο Οργανισμό Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ).

Ποιοι και πότε θα πληρωθούν το επίδομα παιδιού Α21

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, στις 31 Ιανουαρίου του 2024, δηλαδή την τελευταία εργάσιμη μέρα ως είθισται, θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή στους δικαιούχους, μαζί με τα υπόλοιπα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ.

Οι δικαιούχοι επιδόματος παιδιού – Α21 που θα πληρωθούν θα είναι:

-όσοι υπέβαλαν αίτηση από το άνοιγμα της πλατφόρμας 19 Δεκεμβρίου 2023 ως 15 Ιανουαρίου 2024 και

-όσοι επισυνάψαν δικαιολογητικά τα οποία ελέγχθηκαν και η αίτηση τους εγκρίθηκε.

Οι συγκεκριμένοι δικαιούχοι θα λάβουν εκτός του επιδόματος παιδιού και την έκτακτη επιδότηση του Επιδόματος Αλληλεγγύης, που είναι μιάμιση δόση.

Υπενθυμίζεται πως από την 1η Ιανουαρίου 2024 ισχύει η αύξηση στο επίδομα παιδιού ως εξής:

-για ένα παιδί, από τα 50 ευρώ θα ανέλθει στα 70 ευρώ,
-για δύο παιδιά, από τα 70 ευρώ θα αυξηθεί στα 120 ευρώ,
-για τρία παιδιά, θα διαμορφωθεί στα 170 ευρώ ευρώ από 120 ευρώ,
-για 4 παιδιά οι δικαιούχοι θα λάβουν 220 ευρώ από 170 ευρώ.

Αλλαγή ώρας 2024- Ένας ακόμα γύρος με τα ρολόγια να γυρίζουν κατά μία ώρα, θα έχουμε σε πολύ λίγο καιρό. Οι νέες ημερομηνίες για τη φετινή χρονιά και όλες οι αλλαγές.

«Η μέρα της μαρμότας» με την αλλαγή ώρας πλησιάζει ξανά. Κάθε Μάρτιο και κάθε Οκτώβριου επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία γυρίζοντας τα ρολόγια μας, ωστόσο, πλέον αυτό αποτελεί μια τυπική, απλή διαδικασία αφού τα νέα συστήματα γυρίζουν μια ώρα πίσω ή μπροστά από μόνα τους.

Η αλλαγή ώρας γίνεται πάντα τα ξημερώματα της τελευταίας Κυριακής του Μαρτίου όταν εφαρμόζεται η θερινή, ενώ τον Οκτώβριο πρόκειται να περάσουμε ξανά στη χειμερινή ώρα.

Ήδη έχουμε παρατηρήσει ότι η μέρα μεγαλώνει. Η επόμενη Κυριακή λοιπόν που θα περάσουμε και φέτος στη θερινή ώρα είναι την Κυριακή 31 Μαρτίου 2024.

Φυσικά, έχουν περάσει στο απόλυτο παρελθόν οι μέρες που συζητούσαμε για την κατάργηση του συγκεκριμένου θεσμού, αφού η πανδημία «πάγωσε» τις εξελίξεις με το συγκεκριμένο μέτρο.

Θα πάμε όμως, μία ώρα πίσω ή μια ώρα μπροστά; Η νέα ώρα θα αλλάξει τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή (31/3) στις 03:00 τα ξημερώματα. Θα είναι η στιγμή κατά την οποία το ρολόι θα γυρίσει στις 04:00.

Στις έξυπνες συσκευές, όπως smartphones, έξυπνα ρολόγια, υπολογιστές, λάπτοπ, τάμπλετ και λοιπά, η ώρα θα αλλάξει αυτόματα. Θα χρειαστεί να αλλάξετε μονάχα τα αναλογικά ρολόγια, ή τα ρολόγια σε παλιά κινητά τηλέφωνα, παλιές κουζίνες και άλλες συσκευές που αλλάζει η ώρα με χειροκίνητο τρόπο.

Η ιστορία της θερινής ώρας
Η πρώτη αναφορά που υπάρχει για χρησιμοποίηση της θερινής ώρας ήταν από τον Βενιαμίν Φραγκλίνο (Benjamin Franklin) σε γράμμα του που δημοσιεύθηκε σε γαλλική εφημερίδα. Σε αυτό το γράμμα δεν υπάρχει αναφορά για αλλαγή της ώρας αλλά πρόταση να ξυπνούν οι άνθρωποι μία ώρα νωρίτερα.

Η πρώτη φορά που προτάθηκε το ζήτημα σοβαρά ήταν από τον Γουίλιαμ Γουίλετ (William Willet) στο άρθρο του «Waste of Daylight» που δημοσιοποιήθηκε το 1907 αλλά τελικά δεν κατάφερε να πείσει την Βρετανική κυβέρνηση. Αρχικά εφαρμόστηκε από την γερμανική κυβέρνηση κατά την διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου από 30 Απριλίου ως 1η Οκτωβρίου του 1916. Λίγο μετά το Ηνωμένο Βασίλειο ακολούθησε εφαρμόζοντας τη θερινή ώρα από 21 Μαΐου ως 1η Οκτωβρίου 1916.
Αργότερα, στις 19 Μαρτίου του 1918, το Αμερικανικό Κογκρέσο καθιέρωσε την τυπική χρήση των χρονικών ζωνών και επισημοποίησε την αλλαγή της θερινής ώρας για όλον τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο. Το μέτρο αυτό όμως καταργήθηκε αμέσως, λόγω της δυσαρέσκειας του κόσμου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.