Το ποσό του επιδόματος, ανάλογα με τον αριθμό των εξαρτώμενων τέκνων και την κατηγορία ισοδύναμου οικογενειακού εισοδήματος, προσδιορίζεται ως εξής.

Για την πρώτη κατηγορία:
70 ευρώ ανά μήνα για το πρώτο εξαρτώμενο τέκνο,
επιπλέον 70 ευρώ ανά μήνα για το δεύτερο εξαρτώμενο τέκνο,
επιπλέον 140 ευρώ ανά μήνα για το τρίτο και κάθε εξαρτώμενο τέκνο πέραν του τρίτου.
Για τη δεύτερη κατηγορία:
42 ευρώ ανά μήνα για το πρώτο εξαρτώμενο τέκνο,
επιπλέον 42 ευρώ ανά μήνα για το δεύτερο εξαρτώμενο τέκνο,
επιπλέον 84 ευρώ ανά μήνα για το τρίτο και κάθε εξαρτώμενο τέκνο πέραν του τρίτου.
Για την τρίτη κατηγορία:
28 ευρώ ανά μήνα για το πρώτο εξαρτώμενο τέκνο,
επιπλέον 28 ευρώ ανά μήνα για το δεύτερο εξαρτώμενο τέκνο,
επιπλέον 56 ευρώ ανά μήνα για το τρίτο και κάθε εξαρτώμενο τέκνο πέραν του τρίτου.

Αυξήσεις από 28 έως και 220 ευρώ τον μήνα θα δουν φέτος πάνω από 150.000 δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού, ανάλογα με τον αριθμό των τέκνων και τη νέα εισοδηματική κλίμακα στην οποία θα καταταγούν με βάση τις φορολογικές δηλώσεις του 2020.

Χιλιάδες οικογένειες εμφάνισαν χαμηλότερο εισόδημα το 2020, σε σύγκριση με αυτό του 2019, λόγω των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας και των αναστολών σύμβασης που επιβλήθηκαν σε πολλούς εργαζόμενους κατά την διάρκεια της καραντίνας.

Έτσι, 150.000 δικαιούχοι του επιδόματος θα δουν αυξήσεις από τις πληρωμές της τρίτης δόσης κι έπειτα, ενώ οι δύο πρώτες δόσεις πληρώθηκαν προκαταβολικά με βάση τα εισοδήματα του 2019.

Στις 30 Ιουλίου που αναμένεται να πιστωθεί από τον ΟΠΕΚΑ η τρίτη διμηνιαία δόση (για τους μήνες Μάιο-Ιούνιο) του επιδόματος για το 2021, πολλοί δικαιούχοι θα δουν αυξημένη δόση, καθώς άλλαξαν κατηγορία σοδύναμου οικογενειακού εισοδήματος, δεδομένου ότι το εισόδημα του φορολογικού έτους 2020 ήταν μικρότερο από εκείνο του 2019.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όσοι έχουν μειωμένα εισοδήματα το 2020 σε σχέση με το 2019, καλό θα είναι να υποβάλουν τη φορολογική τους δήλωση μέχρι τις 20-25 Ιουλίου, προκειμένου να προλάβουν την πληρωμή της 30ης Ιουλίου και να δικαιωθούν το αυξημένο ποσό.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.