ΟΠΕΚΑ: Μέχρι τέλος Φεβρουαρίου υπολογίζει ο ΟΠΕΚΑ ότι θα ανοίξει η πλατφόρμα για το επίδομα παιδιού Α21. Η πρώτη διμηνιαία δόση του 2021 για τους δικαιούχους θα καταβληθεί την Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021.

ΟΠΕΚΑ: Στις προϋποθέσεις για την χορήγηση του επιδόματος παιδιού θα ενταχθεί φέτος και η υποχρεωτική φοίτηση των παιδιών των δικαιούχων. Ειδικότερα, μέσω της πλατφόρμας myschool θα διασταύρωνεται η υποχρεωτική φοίτηση των παιδιών για την καταβολή του επιδόματος παιδιού.

Με το τέλος της κάθε σχολικής χρονιάς, στα μέσα Ιουνίου, θα γίνεται ο επανέλεγχος για την καταβολή του επιδόματος παιδιού ανάλογα με το αν το παιδί έχει περάσει την τάξη ή έχει μείνει από απουσίες και για ποιο λόγο και αυτό γιατί, σύμφωνα με πληροφορίες, θα υπάρξουν εξαιρέσεις που θα δικαιολογειται αν κάποιο παιδί μείνει στην ίδια τάξη, όπως είναι οι λόγοι υγείας.

Οι δικαιούχοι των επιδομάτων με την ολοκλήρωση της σχολικής χρονιάς δεν χρειάζεται να κάνουν κάτι, καθώς οι διασταυρώσεις μέσω της πλατφόρμας του myschool θα γίνονται αυτόματα.

Οι δικαιούχοι μπορούν να μπουν στην διεύθυνση https://www.idika.gr/epidomapaidiou/ με τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet, εκεί θα επιβεβαιώσουν τον ΑΜΚΑ τους και θα επιλέξουν την οικογενειακή τους κατάσταση (οι έγγαμοι και οι εν διαστάσει θα πρέπει να εισάγουν τον ΑΦΜ και τον ΑΜΚΑ του/της συζύγου). Στη συνέχεια πρέπει να συμπληρωθεί τη αίτηση και η σύνθεση της οικογένειας, ενώ μετά απαιτείται η υποβολή των δικαιολογητικών, αν ζητηθεί.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.