ΟΠΕΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΑΙΔΙΟΥ Α21: Αύριο Παρασκευή 29 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή ΟΠΕΚΑ επίδομα παιδιού Α21. Η πρώτη δόση του 2019 αφορά τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο, σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού Προνοιακών Παροχών και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Aπό αύριο Παρασκευή το απόγευμα, ξεκινά η καταβολή στους δικαιούχους της πρώτης δόσης για το επίδομα παιδιού  2019.

Θα ολοκληρωθεί το πρωί της Δευτέρας, 1η Απριλίου.

Μετά την υποβολή της φορολογικής δήλωσης τρέχοντος έτους ή τροποποιητική αυτής, το ποσό του επιδόματος επανυπολογίζεται αυτόματα με βάση το εισόδημα και δεν απαιτείται υποβολή εκ νέου αίτησης Α21.

Σε περίπτωση που ο δικαιούχος έλαβε διαφορετικό ποσό επιδόματος από αυτό που δικαιούται, τότε αυτό συμψηφίζεται αυτεπάγγελτα με το ποσό των επόμενων πληρωμών.

Οι καταβολές θα είναι διμηνιαίες, όπως και το 2018. Τα δικαιούμενα ποσά θα καταβάλλονται αναδρομικά για το 2019, όποτε κι αν υποβάλλουν οι δικαιούχοι την αίτησή τους έως και τις 15 Ιανουαρίου 2020, όπως έγινε και πέρυσι.

Από αύριο, Παρασκευή 29 Μαρτίου, η ηλεκτρονική πλατφόρμα Α21 θα είναι εκ νέου διαθέσιμη για όλους όσοι επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση για το 2019. Αιτήσεις Α21 για το επίδομα παιδιού 2019 θα υποβάλλονται διαρκώς, όπως και πέρυσι, μέχρι και τις 15 Ιανουαρίου 2020.

Στην εν λόγω πληρωμή για επίδομα παιδιού του ΟΠΕΚΑ, θα καταβληθεί, μετά τους αναγκαίους συμψηφισμούς, ποσό, ύψους 128,24 εκατ. ευρώ σε 621.581 οικογένειες.

Πρόκειται για δικαιούχους που υπέβαλαν τις αιτήσεις τους από τις 7 έως και τις 26 Μαρτίου στη νέα αναβαθμισμένη ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αίτησης Α21 και δικαιούνται το επίδομα παιδιού με βάση τα εξαρτώμενα τέκνα που δηλώθηκαν στο φετινό Α21 και το συνολικό οικογενειακό εισόδημα που είχαν το φορολογικό έτος 2017.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.