ΟΠΕΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΑΙΔΙΟΥ: Εφόσον ο δικαιούχος για επίδομα παιδιού έλαβε διαφορετικό ποσό επιδόματος από αυτό που δικαιούται, τότε αυτό συμψηφίζεται αυτεπάγγελτα με το ποσό των επόμενων πληρωμών. Πώς κάνουμε αιτήσεις και πότε αναμένονται οι πληρωμές για επίδομα παιδιού του ΟΠΕΚΑ. Πότε θα πληρωθούν οι συντάξεις Απριλίου 2019.

Οι δικαιούχοι που θα λάβουν την οικογενειακή ενίσχυση (επίδομα παιδιού) που δικαιούνται αφού κάνουν νέα αίτηση για το 2019 και η ηλεκτρονική πλατφόρμα Α21 είναι διαθέσιμη για τις πρώτες αιτήσεις του 2019 από το απόγευμα της Πέμπτης, 7 Μαρτίου.

Δείτε πως κάνουμε αίτηση για επίδομα παιδιού Α21 από τον ΟΠΕΚΑ.

Για το επίδομα παιδιού, η πλατφόρμα αιτήσεων Α21 θα είναι και φέτος προσβάσιμη όπως και πέρυσι μέσω της ιστοσελίδας του ΟΠΕΚΑ και της ΗΔΙΚΑ.

Οι αιτήσεις Α21 για το επίδομα παιδιού 2019 θα υποβάλλονται διαρκώς, όπως και πέρυσι, μέχρι και 15 Ιανουαρίου 2020.
Άρα αμέσως μετά την εκκαθάριση της καταβολής της πρώτης δόσης για το 2019, η πλατφόρμα θα ενεργοποιηθεί εκ νέου για νέες αιτήσεις. Οι καταβολές θα είναι διμηνιαίες όπως και το 2018.

Η είσοδος θα γίνεται με χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης του δικαιούχου στο TAXISnet.

Τα δικαιούμενα ποσά θα καταβάλλονται αναδρομικά για το 2019, όποτε κι αν υποβάλλουν οι δικαιούχοι την αίτησή τους έως και 15/1/2020, όπως έγινε και πέρυσι.

Μετά την υποβολή της φορολογικής δήλωσης τρέχοντος έτους ή τροποποιητική αυτής, το ποσό του επιδόματος επανυπολογίζεται αυτόματα με βάση το εισόδημα και δεν απαιτείται υποβολή εκ νέου αίτησης Α21.

Πότε θα πληρωθούν οι συντάξεις Απριλίου 2019.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.