ΟΠΕΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΝΟΙΚΙΟΥ: Όσων δικαιούχων οι αιτήσεις εγκριθούν εντός του Απριλίου, το επίδομα ενοικίου του ΟΠΕΚΑ θα καταβληθεί τον Μάιο, όπως και τα αναδρομικά για τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο, Μάρτιο και Απρίλιο. Δείτε τι προβλέπεται για την επιδότηση στεγαστικού Δανείου.

Σε αναμονή χιλιάδες πολίτες για την επιδότηση στεγαστικού δανείου.

Για το επίδομα ενοικίου, οι αιτήσεις που έχουν εγκριθεί αφορούν 508.122 άτομα (δικαιούχοι και μέλη των οικογενειών).

Για το επίδομα ενοικίου όσων οι αιτήσεις εγκριθούν εντός του Απριλίου, θα λάβουν περίπου στις 20-25 Μαΐου (στόχος είναι οι πληρωμές να γίνονται κοντά στις 22 κάθε μήνα), το επίδομα μηνός Μαΐου, καθώς και αναδρομικά για τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο, Μάρτιο και Απρίλιο.

Την πρώτη πληρωμή για επίδομα ενοικίου και τα αναδρομικά από τον Ιανουάριο, στις 22 ή 23 Απριλίου σχεδιάζει το υπουργείο Εργασίας.

Όσοι κάνουν αίτηση για το επίδομα ενοικίου και πληρούν τα κριτήρια με το εισόδημα του 2018, πετάγονται έξω και η αίτησή τους απορρίπτεται επειδή ο ΟΠΕΚΑ και η ΗΔΙΚΑ δεν έχουν πάρει στο αρχείο τους το εισόδημα του 2018, αλλά βλέπουν αυτό του 2017, το οποίο για πολλούς ήταν υψηλότερο από τα κριτήρια που ορίζει η απόφαση και για το λόγο αυτόν θεωρούνται μη δικαιούχοι.

Για το επίδομα ενοικίου 2019 όταν άνοιξαν οι αιτήσεις δεν είχαν αρχίσει να υποβάλλονται οι δηλώσεις για τα εισοδήματα του 2018, το υπουργείο Εργασίας και ο ΟΠΕΚΑ όρισαν ως κριτήριο το εισόδημα του 2017, που ήταν διαθέσιμο από την ΑΑΔΕ με τις δηλώσεις που έγιναν πέρυσι.

Χωρίς επίδομα ενοικίου και χωρίς αναδρομικά από 1ης/1/2019 μένουν δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά που υπέβαλαν αιτήσεις με βάση τα εισοδήματα του 2018 και παρότι πληρούν τα όλα τα κριτήρια για να πάρουν το μηνιαίο ποσό που είναι από 70 ευρώ για ένα άτομο ως 210 ευρώ για πολυμελή οικογένεια, εντούτοις οι αιτήσεις τους απορρίπτονται.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-1)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.