Συνέντευξη για την έκδοση της Θεολογικής Ακαδημίας του Κιέβου «Χρονογράφος της Ακαδημίας» παραχώρησε ο Μητροπολίτης Ονούφριος, στην οποία έθιξε ιδιαιτέρως την εκστρατεία πληροφόρησης κατά των κληρικών της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας και την ένταση της πίεσης σε αυτή.

«Οι κατάρες, οι κακολογίες, το μίσος είναι αμαρτία, και η αμαρτία δεν δικαιολογείται ακόμη και με τον πόλεμο. Για την εγκαθίδρυση της ειρήνης οφείλουμε να εντείνουμε τις προσευχές μας, να ζήσουμε μέσα στην ηθική και σωματική καθαρότητα…Παρά τη βαθιά λύπη και θλίψη, που διακατέχει όλους τους Ουκρανούς, πρέπει να πιστεύουμε και να ελπίζουμε ότι με τις πρεσβείες του Αγίου Πρίγκιπα Βλαδιμήρου ο Κύριος θα συνετίσει όσους μας πολεμούν» – ανέφερε ο Μητροπολίτης Ονούφριος στη συνέντευξή του.

Σε άλλο σημείο ο κ. Ονούφριος απάντησε και σχετικά με τις κατηγορίες εις βάρος Ιεραρχών και Κληρικών οι οποίοι έμειναν στα μη ελεγχόμενα από την Ουκρανία εδάφη, για και για την «συνεργασία τους» με τους Ρώσους.

«Τόσο οι Ιεράρχες μας, όσο και οι ιερείς μας δεν είναι συνεργάτες κανενός. Εάν οι ιερείς έμειναν με τον λαό τους στα κατεχόμενα μέρη και τους στηρίζουν για να επιζήσουν εκεί θυσιάζοντας τον εαυτό τους, την εικόνα τους ή τη ζωή τους, δεν είναι συνεργάτες του εχθρού, αλλά πραγματικοί ήρωες του λαού τους» – ανέφερε ο Μητροπολίτης Ονούφριος.

Επίσης ο κ. Ονούφριος πρόσθεσε ότι «συνεργάτες είναι εκείνοι, οι οποίοι τη δύσκολη στιγμή άφησαν τους ανθρώπους τους στο έλεος της μοίρας τους. Γι΄αυτό ο καθένας μας, ας κοιτάξει μέσα στην καρδιά του και ελέγξει μήπως είναι αυτός συνεργάτης…Κατά τη γνώμη μου, οι πρώτοι συνεργάτες είναι εκείνοι, οι οποίοι φωνάζουν δυνατά ότι οι ιερείς μας είναι δήθεν συνεργάτες».

«Όποιος κατηγορεί έναν Αρχιερέα ή Ιερέα, ο οποίος βοηθά τον λαό του, αυτός είναι συνεργάτης, διότι εργάζεται εις βάρος του λαού του. Και εάν κάποιος διαφωνεί για τα ως άνω λεχθέντα, προτείνω να πάει στα κατεχόμενα μέρη και να κάνει κάτι καλύτερο για την επιβίωση του λαού μας απ΄ο,τι κάνουν αυτή τη στιγμή εκεί οι ιερείς μας. Παρακαλώ, δείξτε μας το παράδειγμά σας. Εάν δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό, σωπάστε και προσευχηθείτε» – τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ονούφριος.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.