Την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου, μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Ευγενίου και των συν αυτώ Αγίων Μαρτύρων Ευστρατίου, Αυξεντίου, Μαρδαρίου και Ορέστου, εορτάσθηκαν με εκκλησιαστική λαμπρότητα τα σεπτά ονομαστήρια του Σεβ. Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγενίου.
Ανήμερα της εορτής στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων Θεοτόκου πόλεως Ρεθύμνου τελέσθηκε πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, κατά την οποία συλλειτούργησαν ο εορτάζων Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος, ο Σεβ. Μητροπολίτης Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίος, ο Σεβ. Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός και ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των αοιδίμων Αρχιερέων, Αρχιεπισκόπου Κρήτης κυρού Ευγενίου, Μητροπολίτου Πέτρας και Χερρονήσου κυρού Νεκταρίου και Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κυρού Ευγενίου, καθώς και της μακαριστής Ευγενίας μοναχής (κατά σάρκα αδελφής του αοιδίμου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κυρού Ευγενίου).

Εκ μέρους των συλλειτουργούντων τον άγοντα τα σεπτά ονομαστήριά του Σεβ. Αρχιερέων τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Ευγένιο προσφώνησε κατάλληλα ο Σεβ. Μητροπολίτης Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίος, σημειώνοντας ότι η εορτή του Επισκόπου είναι και εορτή σύσσωμης της τοπικής Εκκλησίας, καί του ευχήθηκε σταθερή υγεία, μακροημέρευση και συνέχιση της πολύκαρπης και καλλίκαρπης αρχιερατικής διακονίας του στην Εκκλησιαστική Επαρχία του.

Ο εορτάζων Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος ευχαρίστησε τους Σεβ. Μητροπολίτες που συνιερούργησαν κατά την πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, τους Ηγουμένους των Ιερών Μονών της Ι. Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου και τους λοιπούς Κληρικούς και όλους όσοι τίμησαν την εορτή του Αγίου Ευγενίου και των λοιπών τεσσάρων αγίων Μαρτύρων.

Τέλος, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος χειροθέτησε σε Πρωτοπρεσβύτερο του Οικουμενικού Θρόνου τον πολιό Εφημέριο της Ενορίας Μυριοκεφάλων Ρεθύμνης π. Ιωάννη Λελεδάκη.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.