Με τη δέουσα εκκλησιαστική ιεροπρέπεια, εόρτασε την Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2020, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Χύτρων και Ηγούμενος της Ιεράς Βασιλικής και Σταυροπηγιακής Μονής του Αγίου Νεοφύτου κ. Λεόντιος την ονομαστική του εορτή, με την ευκαιρία της μνήμης του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Λεοντίου.

Επίκεντρο του εορτασμού ήταν το πανηγυρίζον εκκλησάκι του Αγίου Λεοντίου στο Μετόχιο της Ιεράς Μονής του Αγίου Νεοφύτου, στο Ανατολικό Πάφου.

Της Ευχαριστηριακής Σύναξης προέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Χύτρων κ. Λεόντιος, συμπαραστατούμενος από τον Επίσκοπο Μεσαορίας κ. Γρηγόριο και τους κληρικούς της Μονής Αρχιμανδρίτη Αλέξιο και Διάκονο Σιλουανό.

Καλλίφωνοι ιεροψάλτες απέδωσαν με κατάνυξη και ευλάβεια τους εόρτιους ύμνους, τόσο στον Όρθρο όσο και στη Θεία Λειτουργία.

Μετά τη Θεία Λειτουργία ο Θεοφιλέστατος Καθηγούμενος Επίσκοπος Χύτρων δέχθηκε τις εγκάρδιες ευχές των Πατέρων της Μονής και των προσκυνητών.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος, έσπευσε από την Ιερά Αρχιεπισκοπή να είναι και εφέτος πλησίον του Επισκόπου Χύτρων, κατά την ημέρα που άγει τα σεπτά αυτού ονομαστήρια, του ευχήθηκε στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, να χαρίζει ο Θεός, με τις πρεσβείες του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Λεοντίου, υγεία, μακρότητα ημερών και πλούσιες πνευματικές αντοχές, ώστε να διακονεί επί έτη πολλά τη Μονή του Αγίου Νεοφύτου, ευρύτερα την Εκκλησία και εν γένει την Πατρίδα μας.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.