Μέσα σε πανηγυρικό κλίμα τελέστηκε το απόγευμα της Πέμπτης, 17 Ιανουαρίου, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Παναγίας Παντανάσσης (Καθολικής) ο εόρτιος αρχιερατικός εσπερινός με την ευκαιρία της μνήμης του εν αγίοις πατρός ημών Αθανασίου του Μεγάλου Πατριάρχου Αλεξανδρείας ημέρα κατά την οποία άγει τα ονομαστήρια του ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος.

Του πολυαρχιερατικού εσπερινού προεξείρχε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης μας κ. Αθανάσιος συγχοροστατούντων των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Καρπασίας κ. Χριστοφόρου, Μεσαορίας κ. Γρηγορίου και Αμαθούντος κ. Νικολάου. Στον εσπερινό συμμετείχε πλειάδα ιερέων εκ της Μητροπολιτικής περιφέρειας Λεμεσού αλλά και άλλων περιοχών της Κύπρου.

Τους ύμνους απέδωσε η χορωδία της Μητροπόλεως μας “Ρωμανός ο Μελωδός” υπό τη διεύθυνση του Πρωτ. Νικολάου Λυμπουρίδη.
Προ της απολύσεως, ο Πανιερώτατος χειροθέτησε εις αναγνώστη τον Ιωάννη Νικολαϊδη.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, κατά την τελεσθείσα πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Παντανάσσης Καθολικής προεξάρχοντος του εορτάζοντος Αρχιερέως Μητροπολίτου Λεμεσού κ. Αθανασίου, συλλειτούργησαν οΣεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βόστρων κ. Τιμόθεος (Έξαρχος Πατριαρχείου Ιεροσολύμων), καθώς και οι Θεοφιλέστατοι Επισκόποι Αμαθούντος κ. Νικόλαος και Λήδρας κ. Επιφάνιος (ηγούμενος Ιεράς Μονής Παναγίας Μαχαιρά).

Στη θεία λειτουργία συμμετείχαν Ηγούμενοι των Μονών της Μητροπόλεώς μας, καθώς και άλλοι ιερείς.

Τα αναλόγια κόσμησε επαξίως η χορωδία της Μητροπόλεώς μας «Ρωμανός ο Μελωδός» υπό τη διεύθυνση του Πρωτ. Νικόλαου Λυμπουρίδη.

Τον Πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης της Μητροπόλεώς μας, π. Χρυσόστομος, ο οποίος με γλαφυρό τρόπο αναφέρθηκε στον βίο του Αγίου Αθανασίου. Κλείνοντας τον λόγο του ο Πανοσιολογιώτατος είπε “Ο Άγιος δίδαξε ότι ο άνθρωπος πρέπει να φυλάττει την “κατ’ εικόνα” Θεού δημιουργία του και να αγωνίζεται για το “καθ’ ομοίωσιν”- την αγιότητα”.

Στη Θεία Λειτουργία παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος της πόλεως κ. Νίκος Νικολαϊδης, Δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι του Στρατού και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λεμεσού, σημαιοφόροι μαθητές από όλα τα σχολεία της πόλεως μας, άλλοι επίσημοι και πλήθος κόσμου.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.