Την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου εορτάστηκε στην Κατερίνη η Εορτή Ανακομιδής του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Μάρτυρος Αγαθονίκου από την Καβάλα στην Κατερίνη.

Την ημέρα αυτή είχε επιλέξει ως ημέρα των Ονομαστηρίων του, εδώ και πολλά χρόνια, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης πρ. Κίτρους κ. Αγαθόνικος.

Ονομαστήρια Μητροπολίτου Κίτρους Αγαθονίκου

Οι ιερές ακολουθίες τελέστηκαν στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Θείας Αναλήψεως Κατερίνης, όπου φυλάσσεται το απότμημα του Ιερού λειψάνου.

Το απόγευμα της Πέμπτης 30 Νοεμβρίου τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός.

Ονομαστήρια Μητροπολίτου Κίτρους κ. Αγαθονίκου

Το πρωί της κυριώνυμης ημέρας, τελέστηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας κ. Αγαθονίκου, ο οποίος επίσης εόρταζε τα Ονομαστήριά του, συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Τριπόλεως κ. Θεοφυλάκτου και Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου, ενώ συλλειτούργησαν πολλοί κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ονομαστήρια πρ. Κίτρους κ. Αγαθονίκου

Ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος, στην ομιλία του αναφέρθηκε στον εορταζόμενο Άγιο Μάρτυρα, όσο και στον εορτάζοντα Ιεράρχη, Γέροντα κ. Αγαθόνικο. Επίσης, απηύθυνε εόρτιες ευχές στον προεξάρχοντα Αρχιερέα.

Πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας, τον λόγο έλαβε ο Θεοφιλέστατος κ. Αγαθόνικος, ο οποίος ευχαρίστησε τους Αρχιερείς, το Ιερατείο και όλο το εκκλησίασμα για τις ευχές του.

Ονομαστήρια Κίτρους κ. Αγαθονίκου

Ονομαστήρια πρ. Κίτρους Αγαθονίκου

Κίτρους Γεώργιος

Ονομαστήρια Μητροπολίτου πρ. Κίτρους κ. Αγαθονίκου

Ονομαστήρια Μητροπολίτου πρ. Κίτρους κ. Αγαθονίκου

πρ. Κίτρους Αγαθονίκος

Ονομαστήρια Μητροπολίτου πρ. Κίτρους κ. Αγαθονίκου

Ονομαστήρια Μητροπολίτου πρ. Κίτρους Αγαθονίκου

Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.