Στην Ιερά Μονή Αγίων Αποστόλων Τshabula, με την δέουσα λαμπρότητα, την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022, τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, επί τη ιερά μνήμη των Αγίων Αποστόλων Βρθολομαίου και Βαρνάβα, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κατάγκας, κ. Μελετίου.

Αυτή την ημέρα άγει τα ονομαστήριά του ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίων Αποστόλων, Αρχιμ. π. Βαρνάβας Γρηγοριάτης.

Ο Σεβασμιώτατος, κ. Μελέτιος, πλαισιωμένος από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κωνσταντιανής, κ. Κοσμά, τον Πανοσιολ. Καθηγούμενο, π. Βαρνάβα Γρηγοριάτη, τους Ιερείς και τους Διακόνους της Ιεράς Μητροπόλεως τέλεσε τον όρθρο και την πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Στο τέλος του όρθρου, τελέσθηκε η χειροθεσία δύο αναγνωστών, με τους οποίους η δύναμη της Ιεράς Μονής ανέρχεται στους 14.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Πανοσιολ. Καθηγούμενος παρέθεσε γεύμα στην Τράπεζα της Ιεράς Μονής.

Απευθυνόμενος προς τον άγιο Καθηγούμενο ο Σεβασμιώτατος, του ευχήθηκε εγκαρδίως για τα ονομαστήριά του και τον ευχαρίστησε για το έργο που επιτελεί το συγκεκριμένο μοναστήρι και για τον κόπο που καταβάλλει, ώστε το μοναστήρι να γίνει ένας πνευματικός φάρος, όπου πολλοί βρίσκουν το δρόμο της σωτηρίας.

Έκανε μικρή αναφορά στο παρελθόν˙ για το πώς ξεκίνησε, τα πρώτα του βήματα μετά τον τραγικό θάνατο του μεγάλου Ιεραποστόλου, μακαριστού Αρχιμ. π. Κοσμά Γρηγοριάτη, και σε ποιο σημείο έχει φθάσει σήμερα το έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Κατάγκας.

Επίσης, ευχαρίστησε και τον κτήτορα της Ιεράς Μονής, Πρωτ. π. Γεώργιο Κουγιουμτζόγλου, για τον κόπο που καταβάλει όλα αυτά τα χρόνια για την αποπεράτωση και για το μέλλον της Ιεράς Μονής.

Έπειτα, έλαβε τον λόγο ο άγιος Καθηγούμενος, ο οποίος ευχαρίστησε τους δύο Αρχιερείς και ιδιαιτέρως τον Σεβασμιώτατο, κ. Μελέτιο, για τα μέγιστα που έχει προσφέρει και που συνεχίζει να προσφέρει στην Ιερά Μητρόπολη και στους Αφρικανούς αδελφούς μας.

Ο άγιος Καθηγούμενος, π. Βαρνάβας Γρηγοριάτης, συνεχίζει την ευλογημένη πορεία που του χάραξε ο Θεός. Δίνει την προσωπική του μαρτυρία Ορθοδόξου πίστεως και αγάπης μέσα σ’ έναν κόσμο, ο οποίος ταλαιπωρείται εδώ και αιώνες από την ειδωλολατρία και την μαγεία.

Συνεχίζει μέσα σε δύσκολες συνθήκες να παρηγορεί ψυχές, οι οποίες ψάχνουν να βρούν σαν τα διψασμένα ελάφια την αληθινή πηγή που θα τους ξεδιψάσει και θα τους ξεκουράσει από τις ταλαιπωρημένες αναζητήσεις τους.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.