Με περισσή ευλάβεια και την Μοναστηριακή κατάνυξη τιμήθηκε στην Ιερά Μονή η μνήμη της Αρχόντισσας των Αθηνών της προστάτιδος των ορφανών και των αδυνάτων της Οσιομάρτυρος Φιλοθέης της Αθηναίας στην Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής Πύλης Δήμου Τανάγρας και Δερβενοχωρίων.

Ξεχωριστή λαμπρότητα είχε η εορτή λόγω του γεγονότος οτι κατ ‘αυτήν την ημέρα άγει τα ονομαστηριά της η υπεύθυνη της Μονής Γερόντισσα Φιλοθέη.

Την αναίμακτον μυσταγωγία τέλεσε ο Αιδ. Πρωτ. Γεώργιος Μανωλόπουλος Αρχιερ. Επιτρ. Δερβενοχωρίων και πνευματικός της Ιεράς Μονής ενώ με τις μελωδικές και αγγελικές φωνές εκτέλεσαν την υμνωδία της ημέρας οι μοναχές της Ιεράς Μονής Αγίων Νηπίων Πανάκτου Βοιωτίας με προεξάρχουσα την Καθηγουμένη Σιλουανή οι οποίες δεόντως τίμησαν την τιμώμενη Αγία και την εορτάζουσα Αδελφή.

Πλήθος κόσμου από την περιοχή και από αλλού συμμετείχε στις ακολουθίες ενώ αρκετοί ήταν αυτοί που μέχρι τις απογευματινές ώρες βρέθηκαν στην Μονή να ευχηθούν στην Γερόντισσα και να λάβουν το μοναστηριακό κέρασμα.

Όλοι με την σειρά τους οι πιστοί ευχήθηκαν η χάρις της κυράς των Αθηνών να την ενδυναμώνει και να την οδηγεί προς αγαθήν κατεύθυνση ώστε να τελειώσει αυτο το έργο που η Παναγία της εμπιστεύθηκε με ασάλευτον υγεία και πνευματική πρόοδο ώστε να αναδειχθεί και τούτη η Μονή άλλος ενας πνευματικός μελισσώνας που θα καλλιεργείται το γλυκύτατο μέλι της πνευματικότητας και της εν Χριστώ Αγάπης.
Ακολούθησε μετά την Θεία Λειτουργία εόρτιο κέρασμα στους πιστούς.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.