Σε περίπτωση που ο φορολογούμενος δεν έχει εισπράξει έσοδα από πωλήσεις ή δεν έχει λάβει αμοιβές το τρίτο τρίμηνο του έτους 2019 αλλά έχει πραγματοποιήσει εισπράξεις ή έχει λάβει αμοιβές το τέταρτο τρίμηνο του έτους 2019, ως «κύκλος εργασιών αναφοράς» λαμβάνεται το άθροισμα των εισπράξεων ή αμοιβών κατά το τέταρτο τρίμηνο του έτους 2019 πολλαπλασιαζόμενο με δύο τρίτα (2/3).

Προϋπόθεση για την ένταξη, όμως, είναι η δραστηριότητά τους να περιλαμβάνεται στον κατάλογο αυτών που θεωρούνται «πληττόμενες», δηλαδή στην γνωστή πλέον λίστα με τους 552 Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας των πληττόμενων επιχειρήσεων, η οποία δημοσιεύεται παρακάτω.

Επιπλέον:
Για όσους υπόκεινται σε ΦΠΑ, το άθροισμα των ακαθάριστων εσόδων ή αμοιβών που εισέπραξαν εντός των μηνών Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου 2020, όπως αυτό προκύπτει από τα ποσά που έχουν δηλώσει στην ειδική πλατφόρμα «myBusinessSupport», να παρουσιάζει μείωση κατά 20,00% τουλάχιστον σε σχέση με τον «κύκλο εργασιών αναφοράς» και επιπλέον ο «κύκλος εργασιών αναφοράς» να είναι μεγαλύτερος από 300 ευρώ.

Ως «κύκλος εργασιών αναφοράς» λαμβάνεται υπόψη το άθροισμα των ακαθαρίστων εσόδων ή αμοιβών του τρίτου και του τέταρτου τριμήνου του 2019 πολλαπλασιαζόμενο με 1/3.

Εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις, ελεύθεροι επαγγελματίες και εργαζόμενοι με «μπλοκάκια» που ασκούν 552 διαφορετικές δραστηριότητες έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν αιτήσεις και να λάβουν, μέσα στο Νοέμβριο, ποσά «επιστρεπτέας προκαταβολής» τα οποία ανέρχονται σε 1.000 – 2.000 ευρώ.

Η δυνατότητα αυτή παρέχεται μέσω της νέας απόφασης για την «διαδικασία χορήγησης της επιστρεπτέας προκαταβολής σε επιχειρήσεις που επλήγησαν οικονομικά τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο, λόγω της εμφάνισης και διάδοσης του κορωνοϊού.

Δικαίωμα λήψης της επιστρεπτέας προκαταβολής έχει κάθε επιχείρηση, ακόμη και ατομική που δεν απασχολεί κανέναν εργαζόμενο και δεν διαθέτει ταμειακή μηχανή, αντίθετα με τους προηγούμενους γύρους της επιστρεπτέας προκαταβολής κατά τους οποίους οι συγκεκριμένες κατηγορίες δεν μπορούσαν να υπαχθούν.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.