Αρχιεπισκοπή Αμερικής

Τελέσθηκε η εις Πρεσβύτερο χειροτονία του π. Παναγιώτη Παπαζαφειρόπουλου, Διευθυντή Νεολαίας της Αμεσης Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας Νέας Υόρκης, από τον Αρχιεπίσκοπο Γέροντα Αμερικής κ. Δημήτριο στον ιερό ναό της Αγίας Αικατερίνης στην Αστόρια.

Ο π. Παναγιώτης είναι κατά σάρκα αδελφός του Αρχιμανδρίτη Νεκταρίου Παπαζαφειρόπουλου, ιερατικού προϊσταμένου της κοινότητας του Καθεδρικού Ναού Αγίου Δημητρίου Αστόριας.

Μιλώντας στον «Εθνικό Κήρυκα» και στην ερώτηση πώς αισθάνεται με την εις Πρεσβύτερο χειροτονία του, είπε πως «είναι ένα πολύ συγκινητικό μέρος της ζωής μου, μπορώ να πω ότι είναι το πιο συγκινητικό που έχω ζήσει μέχρι στιγμής».

Για το ότι και τα δύο αδέλφια είναι ιερείς, είπε πως «αυτό είναι ιδιαίτερη ευλογία και χαρά». Θα εξακολουθήσει να υπηρετεί από τη σημερινή του θέση και θα ιερουργεί τις Κυριακές όπου υπάρχουν ανάγκες.

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Δημήτριος αναφέρθηκε στην Επιστολή του Απ. Παύλου προς Τιμόθεο. Είπε πως είναι ευλογία και πρόνοια ότι είχαμε σήμερα αυτό το ανάγνωσμα. Ο Τιμόθεος, ο οποίος είχε την ευθύνη ως νέος Πρεσβύτερος και Επίσκοπος της Εκκλησίας της Εφέσου, του λέει να ξέρεις ότι σε αυτές τις ημέρες έσονται καιροί χαλεποί.

Του λέει ο Απόστολος Παύλος, ότι πρώτον πρόσεχε τη διδασκαλία… να διδάσκεις χωρίς να σταματάς…. τη διδασκαλία… πάντοτε με καλή πρόθεση… πίστη, και μακροθυμία. Θα ακούσεις και θα δεις πολλά.

Στην αντιφώνησή του ο π. Παναγιώτης ανάμεσα στα άλλα, είπε πως «με πολύ φόβο και χαρά στέκομαι ενώπιόν σας ίνα λάβω τον δεύτερο βαθμό της ιεροσύνης. Γνωρίζοντας την αναξιότητά μου, αλλά συνάμα και την κλήση από τον Θεόν, βάζω όλη μου την εμπιστοσύνη εις Αυτόν και γι’ αυτό το λόγο στέκομαι εδώ σήμερα. Γνωρίζω ότι μόνον Αυτός μπορούσε να οικονομήσει διά την άφατον ευσπλαχνία Του την σημερινή ημέρα.

Ομως, για να φτάσω σε τούτο το σημείο υπήρχαν πολλοί που με ευεργέτησαν και οικοδόμησαν, ο καθένας με τον τρόπο του, και θέλω εκ βάθους καρδίας να τους εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου και να τους ευχαριστήσω.

Πρώτον, σε όλους τους παρευρισκόμενους, κλήρο και λαό, που είναι εδώ να με υποστηρίξουν και να συμμετάσχουν δια της προσευχής εις το Αγιον μυστήριον της ιεράς χειροτονίας.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Ιερατικό Προϊστάμενο, τον πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο της μεγαλωνύμου κοινότητος της Αστορίας που δεχθήκανε την αίτησή μου να λάβω τον βαθμό του πρεσβυτέρου εις το ναό των Αγίων Αικατερίνης και Γεωργίου.

Σε αυτήν την κοινότητα μεγάλωσα και πήρα τα πρώτα βήματά μου εις την Πίστη. Η Ενορία αυτή ήτανε και είναι πάντοτε σαν μητέρα όλων μας που μάς προσέφερε αγάπη, ελληνική παιδεία, σεβασμό προς τα ήθη και έθιμα μας, αλλά κυρίως και πρωτίστως την αγάπη προς τον Θεόν.

Περάσανε πολλοί από τα σπλάχνα της, κλήρος και λαός, και είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος και ευγνώμων που μεγάλωσα εις αυτήν».

Είπε ακόμα, πως «σήμερα τυγχάνει να βρισκόμαστε εις την πρώτη Κυριακή του Τριωδίου, όπου οι Αγιοι Πατέρες εθέσπισαν αυτή την ημέρα Κυριακή του Τελώνου και του Φαρισαίου. Σκοπός αυτής της ημέρας είναι να μας υπενθυμίζει η Εκκλησία ότι πας ο υψών εαυτόν ταπεινωθήσεται, ο δε ταπεινών εαυτόν υψωθήσεται.

Αυτό το μήνυμα πρέπει να ηχεί ευστόχως εις την καρδιά του καθένα μας, και ιδιαίτερα σε εμάς τούς κληρικούς. Εχω δει στην πορεία μου ως διάκονος, τα σχεδόν τέσσερα αυτά χρόνια, ότι ο λαός μάς μετράει όχι μόνον με τα έργα και τα λόγια μας, αλλά, και με το πόσο ταπεινώνουμε τον εαυτόν μας».

Ομογένεια: Τελέσθηκε η εις Πρεσβύτερο χειροτονία του π. Παναγιώτη Παπαζαφειρόπουλου Ομογένεια: Τελέσθηκε η εις Πρεσβύτερο χειροτονία του π. Παναγιώτη Παπαζαφειρόπουλου Ομογένεια: Τελέσθηκε η εις Πρεσβύτερο χειροτονία του π. Παναγιώτη Παπαζαφειρόπουλου

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.