Ομογένεια-ειδήσεις

Ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Ιερσέης Τάσος Ευστρατιάδης το μεσημέρι της Κυριακής εκλέχτηκε ομόφωνα πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου της κοινότητας του Αγίου Θωμά στο Τσέρι Χιλ της Νέας Ιερσέης.

Η εκλογή του προεδρείου, όπως επεσήμανε ο απερχόμενος πρόεδρος Γιώργος Χωριάτης, έλαβε χώρα αμέσως μετά την ορκωμοσία του κοινοτικού συμβουλίου.

Το προεδρείο απαρτίζεται από καταξιωμένα στελέχη της κοινότητας και ως επί το πλείστον πρώην προέδρους. Πρόκειται για τους Δημήτρη Ροζανίτη που εκλέχτηκε αντιπρόεδρος, Ευστάθιο Καραντώνη, α’ αντιπρόεδρο, Γιώργο Χωριάτη, β’ αντιπρόεδρο, Ευστράτιο Σανδίλο και Γεράσιμο Γ. Καππάτο, γραμματείς, Ιωάννη Χαραλαμπίδη και Κωνσταντίνο Χωριάτη, ως ταμίες.

Το συμβούλιο πλαισιώνουν οι Γεώργιος Γαβράς, Νικόλαος Γασπαρινάτος, Χριστόφορος Διαμαντούκος, Ηλίας Ηλιάδης, Νίκος Γ. Κωστίου, Ελένη Μπογιατζή, Θαδδαίος Παππάς και Μαρίνα Σουκ.

Ο ιερατικός προϊστάμενος, π. Χριστόφορος Οικονομίδης, ο οποίος τέλεσε και την ορκωμοσία συνεχάρη τους συμβούλους και τόνισε ότι έχουν τα προσόντα να ηγηθούν της κοινότητας στο δεύτερο ήμισυ του πρώτου αιώνα.

Ο κ. Χωριάτης ανέφερε ότι το δεύτερο ήμισυ του πρώτου αιώνα ξεκίνησε με ενθουσιασμό, αφ ενός μεν διότι την ερχόμενη Κυριακή η κοινότητα θα φιλοξενήσει τη Γιορτή των Ελληνικών Γραμμάτων που διοργανώνει η Μητρόπολη της Νέας Ιερσέης, αφ’ ετέρου δε διότι στις 17 Μαρτίου θα απονεμηθεί το Μετάλλιο της Ελευθερίας στον πρώην πρόεδρο Γιώργο Μπουρλώτο.

«Η φετινή χρονιά είναι μια από τις σημαντικές χρονιές διότι προετοιμαζόμαστε για την 90ή επέτειο της ιδρύσεως του Ελληνικού Σχολείου στο Κάντμεν της Νέας Ιερσέης. Το σχολείο ιδρύθηκε από την AHEPA 39 χρόνια πριν την ίδρυση της κοινότητας και αυτό αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα της κοινότητάς μας και της AHEPA», τόνισε ο κ. Χωριάτης.

Ομογένεια: Ο Τάσος Ευστρατιάδης επικεφαλής της κοινότητας του Αγίου Θωμά στο Τσέρι Χιλ της Νέας Ιερσέης

 

από Εθνικός Κήρυξ

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.