Την Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 16.00΄, στην Αίθουσα Γερουσίας, θα συνεδριάσει η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς με θέμα ημερήσιας Διάταξης την διοργάνωση εκδηλώσεων το 2021 από τα μέλη της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε) και τα μέλη του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Στη συνεδρίαση έχουν κληθεί να συμμετέχουν οι κ.κ.: Ιωάννης Χρυσουλάκης, Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Διπλωματίας και Αποδήμου Ελληνισμού, Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη, Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Νίκος Αλιάγας, Δημοσιογράφος – Παρουσιαστής και Γιάννης Κορίνθιος, Καθηγητής – πρώην Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων και Αδελφοτήτων Ιταλίας.

Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς
Η Βουλή των Ελλήνων έχει συστήσει Ειδική Μόνιμη Επιτροπή για τον Ελληνισμό της Διασποράς, η οποία κατά την τρέχουσα σύνοδο αποτελείται από 31 βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Στόχοι της Επιτροπής είναι καταγραφή των προβλημάτων των Ελλήνων ομογενών, η προσπάθεια διατήρησης της ελληνικής γλώσσας και η διάδοση του φιλελληνισμού και η προώθηση του ελληνικού πολιτισμού κυρίως στις νέες γενιές Ομογενών. Επίσης η Επιτροπή μεριμνά για την προώθηση των εθνικών θεμάτων με τη συνεργασία και τη στήριξη των Ελλήνων Αποδήμων. Τέλος, συμμετέχει σε εκδηλώσεις των Ομογενειακών Οργανώσεων ανά τον κόσμο, προάγοντας τις σχέσεις και τους δεσμούς της εθνικής αντιπροσωπείας και του ελληνικού λαού με τον απανταχού Ελληνισμό και ενδυναμώνοντας τις σχέσεις με τα ελληνικής καταγωγής μέλη άλλων κοινοβουλίων.

Για τα θέματα του Απόδημου Ελληνισμού, η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή για τον Ελληνισμό της Διασποράς συνεργάζεται, επίσης, με τη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.