ΗΠΑ ΝΕΑ: Η ελληνορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Θωμά του Τσέρι Χιλ στη Νέα Ιερσέη γιόρτασε την 55η επέτειό της με ένα γκαλά στις 11 Νοεμβρίου στο «The Mansion» στο Voorhees, NJ. Το Gala χρησίμευσε επίσης ως έρανος για την έναρξη του έργου εικονογραφίας της εκκλησίας «For The Ages», καθώς η εγκατάσταση, το φαγητό και το ποτό δωρήθηκαν ευγενικά από τις οικογένειες Baroody και Kolovos, οι οποίες είναι και οι δύο μέλη της κοινότητας της Εκκλησίας του Αγίου Θωμά.

Η εκκλησία του Αγίου Θωμά άνοιξε τις πόρτες της το 1967. Τα αρχικά μέλη της εκκλησίας παρακολούθησαν τις λειτουργίες στον Ελληνικό Ορθόδοξο Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο κέντρο της Φιλαδέλφειας. Σήμερα, αυτή η κοινότητα είναι μακράν η μεγαλύτερη στην κοιλάδα του Ντελαγουέαρ, εξυπηρετώντας τρεις κομητείες στο South Jersey, καθώς και πολλές από την πόλη της Brotherly Love.

Ο πρόεδρος του Ενοριακού Συμβουλίου Γεώργιος Γ. Χωριάτης ευχαρίστησε τις οικογένειες Baroody και Kolovos και σημείωσε ότι η 55η επέτειος είναι η σμαραγδένια επέτειος. «Αυτές οι οικογένειες, χάρη στην αγάπη τους για την κοινότητά μας και τη θυσία τους, είναι τα σμαράγδια μας», είπε ο κ. Χωριάτης. Και οι δύο οικογένειες προσήλθαν για την παρουσίαση μεγάλων εικόνων για την περίσταση και έγιναν δεκτοί με χειροκροτήματα από την κοινότητα.

OMOΓΕΝΕΙΑ ΗΠΑ: Η εκκλησία του Αγίου Θωμά στο Cherry Hill γιορτάζει την 55η επέτειο

Στην ομιλία του, ο αρχιμανδρίτης Αυγουστίνος Ψωμάς εστίασε στην πρώτη του χρονιά ως προεδρεύων του ναού, ευχαριστώντας τους ενορίτες και μοιράζοντας τις ελπίδες και τα όνειρά του για το μέλλον του.

OMOΓΕΝΕΙΑ ΗΠΑ: Η εκκλησία του Αγίου Θωμά στο Cherry Hill γιορτάζει την 55η επέτειο

Οι πιο εντυπωσιακές δηλώσεις της βραδιάς ήταν αυτές του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μηδείας Αποστόλου του οποίου η ομιλία επικεντρώθηκε στην πίστη της κοινότητας και των μελών της. Ο Σεβασμιώτατος ανέφερε τις οικογένειες Baroody και Kolovos ως παραδείγματα αυτής της πίστης που είναι το απαραίτητο συστατικό της επιτυχίας της εκκλησίας του Αγίου Θωμά όλα αυτά τα χρόνια. Πράγματι, προέτρεψε, η πίστη όλων των ενοριτών της είναι αυτή που οδήγησε και θα οδηγήσει τον Αγιο Θωμά σε μεγαλύτερα ύψη. Εξέφρασε τη βαθιά του εκτίμηση σε όλους τους χορηγούς της βραδιάς, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που έδωσαν ανιδιοτελώς για τη συγκέντρωση κεφαλαίων και τους κάλεσε να κάνουν ακόμη περισσότερα για αυτόν τον λαμπερό φάρο και την επέκταση της Μεγάλης Εκκλησίας του Χριστού.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.