Επιστολή διαμαρτυρίας για το θέμα της ονοματοδοσίας κεντρικής πλατείας του Αμβούργου προς τιμήν του Μουσταφά Κεμάλ απέστειλε η Ένωση Ποντίων Αμβούργου και Περιχώρων προς τον Δήμο Αμβούργου.

Η επιστολή στάλθηκε επίσης στην ελληνική πρεσβεία στο Βερολίνο, την Βουλή των Ελλήνων και την ελληνική κυβέρνηση.

«Η απόδοση τιμών σε δολοφόνο βρεφών, νηπίων, ανυπεράσπιστων αθώων, εντός της γερμανικής επικρατείας δεν είναι δυνατόν να υλοποιηθεί, καθώς οι σχέσεις του ναζισμού με τον κεμαλισμό ήταν αδιάσπαστες και ιστορικά πασίγνωστες. […] Θεωρούμε την κίνηση αυτή του Δήμου Αμβούργου αδιανόητη, ειδικά σε μια περίοδο που η Τουρκία έχει προχωρήσει σε πράξεις εθνοκάθαρσης και αλλαγής δημογραφικών χαρακτηριστικών στη βόρεια Συρία δικαιώνοντας όλους αυτούς που έχουν πει ότι η Τουρκία «δεν έχει ιστορία αλλά ποινικό μητρώο»» αναφέρεται.

Η απόφαση του Δήμου Αμβούργου που κάνει λόγο για «Μετονομασία δημόσιας έκτασης σε Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ»

«Καλούμε όλα τα δημοκρατικά κόμματα σε Ελλάδα και Γερμανία να λάβουν θέση, και σε συνεννόηση των δύο κυβερνήσεων να αποφευχθεί έστω την ύστατη στιγμή αυτό το «κεμάλειο άγος» που θα στιγματίσει την εποχή μας. Ο σύλλογός μας θα πράξει το παν για την άρση αυτού του ονείδους και ζητά τη στήριξη όλων των φορέων, συλλόγων και κοινοτήτων απανταχού της γης» καταλήγει η επιστολή.

Οι Γερμανοί λοιπόν δίνουν όνομα του σφαγέα των Ελλήνων σε δημόσιο χώρο τους. Ελπίζουμε η αντίδραση των Ελλήνων να φέρει ανατροπή στην απόφαση.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.