Στο τελευταίο μάθημα “Μαρτυρία, Διακονία, Πολιτική” του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών Θρησκειολογίας: Φιλοσοφία της Θρησκείας και Ιεραποστολική, οι φοιτητές είχαν τη χαρά να γίνουν κοινωνοί του έργου της Ιεράς Μητροπόλεως Σουηδίας και πάσης Σκανδιναβίας, καθώς τους μίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σουηδίας και πάσης Σκανδιναβίας κύριος Κλεόπας.

Οι φοιτητές ενημερώθηκαν για το έργο, τις δυσκολίες αλλά και τις δημιουργικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο Σεβασμιώτατος κατά τα χρόνια της αρχιερατικής διακονίας του στη Σκανδιναβία, καθώς και για τις οικουμενικές σχέσεις, τον χαρακτήρα αυτής της κοινωνίας, για την έννοια της παράδοσης και την καθημερινότητα.

Επίσης, ο Μητροπολίτης Σουηδίας συνομίλησε με τους φοιτητές για πάρα πολλά ζητήματα κεντρικής σημασίας αναφορικά με την ιεραποστολική μαρτυρία της Εκκλησίας σήμερα.

Εξάλλου, ο Σεβασμιώτατος μίλησε για τη σημασία της ιεραποστολής ως προς την αυτοκατανόηση της θεολογίας αλλά και της προσευχής, μιας προσευχής διαφορετικού επιπέδου που συνέχει, εμπνέει και οδηγεί τον ιεραπόστολο.

Ακόμα, οι δύο πλευρές εμβάθυναν σε ζητήματα που απασχολούν ιδιαίτερα τις Ορθόδοξες Εκκλησίες σήμερα, σε συνάρτηση με ζητήματα μαρτυρίας, διακονίας αλλά και πολιτικής.

Το μάθημα-συνάντηση ολοκληρώθηκε με κεράσματα και «πηγαδάκια» σε μια ευφρόσυνη ατμόσφαιρα, όπως θα ταίριαζε σε γιορτή λήξης.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.