Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης βρέθηκε και μίλησε ο Ηγούμενος της Συνοδικής Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής αρχιμανδρίτης Εφραίμ Παναούσης.

Τον π. Εφραίμ καλωσόρισε ο εφημέριος του ναού πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Φρίμης . Προηγήθηκε το Μυστήριο Ιερού ευχελαίου και ακολούθησε ομιλία από τον π. Εφραίμ Παναούση με θέμα «Ήρθαν πρόσφυγες και σήμερα κοσμούν το αγιολόγιο της Εκκλησίας».

Μετά την ομιλία ακολούθησε κλήρωση τριών δώρων μετά από λαχειοφόρο αγορά από το εκκλησιαστικό συμβούλιο του Ναού.

Στον Ιερό Ναό στα πλαίσια των εορτασμών «Κωνσταντίνεια 2022» που διοργανώνει το εκκλησιαστικό συμβούλιο φιλοξενείται για ολιγοήμερο προσκύνημα η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Σουμελά από τη Μητρόπολη Βεροίας. Η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Σουμελάς φυλάσσεται στο Βέρμιο στις εγκαταστάσεις του ομώνυμου προσκυνήματος .

Η πρωτότυπη Εικόνα της Παναγίας κατά την παράδοση είναι έργο του Ευαγγελιστή Λουκά. Αυτός ήταν ο άνθρωπος ο οποίος αποτύπωσε τη μορφή της Παναγίας πάνω σε ξύλο. Η εικόνα της Σουμελά μετά την κοίμηση του Ευαγγελιστού μεταφέρεται από τον μαθητή του Ανανία στην Αθήνα στα τέλη του τετάρτου αιώνα (386 μ.Χ.)

Ο π. Εφραίμ Παναούσης είναι Ηγούμενος της Ιεράς Σταυροπηγιακής και Συνοδικής Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής από το 2019 και είναι γνωστός ανά το Πανελλήνιο για τις ομιλίες του και τα κηρύγματα του.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.