Για το πρόσωπο της Παναγίας και τον αοίδιμο Γέροντα π. Ανανία Κουστένη μίλησε χθες στην Ύδρα ο Επίσκοπος Ρωγών κ. Φιλόθεος στο πλαίσιο της εκδήλωσης των “ΘΕΟΜΗΤΟΡΙΚΩΝ”.

Το Εσπέρας της 12ης Αυγούστου 2022, τελέσθηκε εις τον Ι.Καθεδρικό Ναό Ύδρας η τελευταία Ι.Παράκληση της Παναγίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.ΕΦΡΑΙΜ και συγχοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ρωγών κ. ΦΙΛΟΘΕΟΥ.

Την εκδήλωση συντόνισε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος π. Ακίνδυνος Δαρδανός όπου και παρουσίασε το εφετινό έντυπο των Θεομητορικών με λόγους του μακαριστού π. Ανανία Κουστένη για την Παναγία.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ, επέδωσε το αναμνηστικό των Θεομητορικών στον Θεοφιλέστατο και τον ευχαρίστησε εγκαρδίως. Αναφέρθηκε με συγκίνηση στην μεγάλη Δωρεά των 120.000 Ευρώ στο Κουλούρειο Νοσοκομείο Ύδρας από τον εικαστικό κ. Αλέξη Βερούκα εις μνήμην της μητρός του Μαρίας και εξέφρασε την αγωνία του για το θέμα της στέγης των Ιατρών και των εκπαιδευτικών στην Ύδρα και έκαμε έκκληση για την επίλυση του.

Νωρίτερα, τελέσθηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ύδρας η τελευταία Ιερά Παράκληση της Παναγίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Εφραίμ και συγχοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ρωγών κ. Φιλοθέου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.