Ενώπιον του Ιερού Λειψάνου της Αγίας ενδόξου Ισαποστόλου Ελένης τελέσθηκε το εσπέρας της Κυριακής της Σταυροπροσκυνήσεως (27 Μαρτίου 2022), ο Δ’ Κατανυκτικός Εσπερινός της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Αναργύρων Νέας Ιωνίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ.

Προσκεκλημένος ομιλητής του Σεβασμιωτάτου ήταν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Ψωίνος, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας.

Ο Σεβασμιώτατος καλωσόρισε με θερμά λόγια τον π. Αλέξιο και τον ευχαρίστησε για την ευγενή αποδοχή της προσκλήσεώς του.

Ακολούθησε η ομιλία του π. Αλέξιου με θέμα: «Η Αγίας Ισαπόστολος Ελένη».

Στην ομιλία του ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος π. Αλέξιος προέβη σε μία ευλαβική αναδρομή του θαυμαστού βίου και του έργου της Μικρασιάτισσας Αγίας Ελένης, της εξαίρετης αυτής φλογερής χριστιανής, ισαποστόλου και ευσεβούς βασιλίσσης καθώς και στην πολυσήμαντη προσφορά της τόσο στον ελληνορθόδοξο κόσμο με την εύρεση του Τιμίου Σταυρού, όσο και στην ανάδειξη της πνευματικής ταυτότητας της Ευρώπης.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το Ιερό Λείψανο της Αγίας Ελένης θα παραμείνει στον Μητροπολιτικό Ναό μέχρι και την Κυριακή Δ´ Νηστειών (3 Απριλίου), όπου καθημερινά θα τελούνται Ιερές Ακολουθίες της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.