Oμαδικά πυρά δέχεται εδώ και τρείς μέρες ο καθηγητής κ.Ηλίας Μόσιαλος από την Εκκλησία, αλλά και στελέχη της κυβέρνησης όχι μόνο για την προσβλητική ανάρτηση για την Παναγία, αλλά και για τις εξηγήσεις που έδωσε.

Η Ιερά Σύνοδος, η Εκκλησία της Κρήτης, αλλά και κορυφαίοι μητροπολίτες όπως οι Πειραιώς, Πατρών, Μεσσηνίας, Δημητριάδος εξέφρασαν την οργή τους , ενώ και ο υπουργός Ανάπτυξης κ.Γεωργιάδης όπως και οι βουλευτές Κυρανάκης και Μπογδάνος τον κατηγόρησαν για ρατσισμό!

Ο μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ μιλώντας στους πιστούς τόνισε: «Οι βλασφημίες του καθηγητού κ.Μόσιαλου, που δυστυχώς εκπροσωπεί και τη χώρα μας στους διεθνής οργανισμούς δεν είναι τίποτε άλλο παρά κοάσματα δαιμόνων. Οι δαίμονες μόνο σκέπτονται και καθυβρίζουν έτσι το σωτηριώδες έργο του Σωτήρος και Λυτρωτού» ανέφερε, τονίζοντας ότι «μόνον άφρονες και μόνο δαιμονιοκατεχόμενοι μπορούν να ψελλίσουν τέτοιες ανοησίες».

Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος, τον χαρακτήρισε “ασέβαστο” και τόνισε ότι κανένας δεν μπορεί να εμπαίζει την ορθόδοξη πίστη.

Μάλιστα, απευθύνθηκε προσωπικά στον Υφυπουργό Εξωτερικών και Βουλευτή Αχαΐας Ανδρέα Κατσανιώτη, ζητώντας του να μεταφέρει στον Πρωθυπουργό την αγανάκτηση τόσο του κλήρου όσο και των πιστών για την “υβριστική στάση του Εκπροσώπου της Ελλάδος στους διεθνείς οργανισμούς για την αντιμετώπιση του κορονοϊού”.

“Ουδείς έχει το δικαίωμα να εμπαίζει την Ορθόδοξο πίστη, να διακωμωδεί τα Θεία, αλλά και να προσβάλλει τα θρησκευτικά πιστεύματα οιουδήποτε ανθρώπου” ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Χρυσόστομος.

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ.Χρυσόστομος από άμβωνος επιτέθηκε στον κ.Μόσιαλο:

«Δυστυχώς βρέθηκαν κάποιοι στην ελληνική κοινωνία που προσπάθησαν να διακωμωδήσουν το μυστήριο της γέννησης του Χριστού. Θέλησαν νομίζω να δηλώσουν τον προοδευτισμό τους. Όμως προοδευτικός δεν είναι αυτός που διακωμωδεί την πίστη, αλλά αυτός που την σέβεται. Τον καιρό που διερχόμαστε οι κρίσεις είναι πολυτέλεια. Η Εκκλησία είναι διατεθειμένη να βοηθήσει στην πανδημία, αλλά δεν θα δεχθεί αμαύρωση και διακωμώδηση των στοιχείων της πίστης. Αυτοί που επενδύουν σε μια τέτοια κρίση ματαιοπονούν. Ο λαός ξέρει. Ας συνετιστούμε. Ας μην καλλιεργούμε διασπασμούς, αλλά ενότητα για να βγούμε νικητές. Κι όποιος θέλει να γίνει προοδευτικός πρέπει να σέβεται τον άλλον. Κι όχι να επενδύει στην διακωμώδηση της Παναγίας για να δηλώσει ότι διαφοροποιείται. Δυστυχώς προκληθήκαμε. Οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να καταλάβουν ότι κατέχουν θέσεις που τούς έδωσε ο ελληνικός λαός και θα πρέπει να σέβονται την πίστη του και τις παραδόσεις».

Ο μητροπολίτης Δημητριάδος κ.Ιγνάτιος ζήτησε ν α μην πτοηθεί ο κόσμος από τις προσβολές προς το πρόσωπο της Παναγίας,

“Ελάτε να ζήσουμε το θαύμα! Και μάλιστα εις πείσμα κάποιων, που δεν μπορούνε να βιώσουν το θαύμα, κι έτσι προκειμένου να εκφράσουν τον δικό τους κόσμο της αθεΐας, δυστυχώς ακόμα κι όταν εκπροσωπούν αυτόν τον λαό, εκφράζονται με αίσχυντο τρόπο και μάλιστα για το πρόσωπο της Παναγίας”.

Έντονη ήταν η αντίδραση του υπουργού Ανάπτυξης κ.Αδωνι Γεωργιάδη , ο οποίος σε αναρτησή του αναφέρθηκε στις εξηγήσεις του κ.Μόσιαλου: “Κρίμα για την προσπάθεια που έχει καταβάλλει για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ότι ο κ. Μόσιαλος δεν βρήκε το θάρρος να ζητήσει Συγγνώμη για την προσβολή. Η Παρθένος Θεοτόκος είναι Θεμέλιο για την Πίστη μας, μπορεί να μην πιστεύεις αλλά λάθος να χλευάζεις”

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ.Μόσιαλος εξήγησε τους λόγους της ανάρτησης: «Τις άγιες ημέρες των Χριστουγέννων και των εορτών έχουμε την ευκαιρία να αναστοχαστούμε και να θυμηθούμε τις βασικές μας αξίες. Την αξία της ανθρώπινης ζωής, αλλά και την αξία της προστασίας της ανθρώπινης ζωής. Αυτές πιστεύω είναι και οι θεμελιώδεις αξίες της ορθόδοξης χριστιανικής πίστης. Τα δύο τελευταία χρόνια και πολύ πριν πολλές κυβερνήσεις συνειδητοποιήσουν τον τεράστιο κίνδυνο της πανδημίας, στον πλανήτη μας, ξεκίνησε μία συστηματική προσπάθεια ενημέρωσης των Ελλήνων πολιτών. Ήδη από τον Ιανουάριο του 2020, κάνοντας συνεχείς εκκλήσεις για τη λήψη μέτρων, έτσι ώστε να ανακόψουμε το καταστροφικό κύμα της πανδημίας που στοίχισε στην Ιταλία, την Ισπανία και σε πολλές άλλες χώρες δεκάδες χιλιάδες ζωές, τους πρώτους μήνες του 2020”, ανέφερε ο Ηλίας Μόσιαλος για να προσθέσει ότι “καταφέραμε να τα αποφύγουμε όλα αυτά”.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.