ΟΛΥΜΠΟΣ: Ο Όλυμπος είναι το ψηλότερο βουνό της Ελλάδας γνωστό παγκοσμίως κυρίως για το μυθολογικό του πλαίσιο, καθώς στην κορυφή του κατοικούσαν οι Δώδεκα «Ολύμπιοι» Θεοί σύμφωνα με τη θρησκεία των αρχαίων Ελλήνων. Ο Όλυμπος είναι επίσης το δεύτερο σε ύψος βουνό στα Βαλκάνια.

Κάθε χρόνο χιλιάδες φυσιολάτρες επισκέπτονται τον Όλυμπο, για να θαυμάσουν από κοντά τη γοητεία της φύσης του και να χαρούν την περιήγηση στις πλαγιές του και την κατάκτηση των κορυφών του.

Οργανωμένα ορεινά καταφύγια με ποικίλες ορειβατικές και αναρριχητικές διαδρομές βρίσκονται στη διάθεση των επισκεπτών που θέλουν να εξερευνήσουν τις ομορφιές του.

Κλασική αφετηρία αποτελεί η κωμόπολη του Λιτόχωρου στους ανατολικούς πρόποδες του βουνού, 100 χλμ από τη Θεσσαλονίκη, όπου στις αρχές κάθε καλοκαιριού καταλήγει ο Ορειβατικός Μαραθώνιος Ολύμπου.

Όλυμπος – Χρήστος Κάκκαλος

Ο Έλληνας κυνηγός γνώριζε πολύ καλά τον Όλυμπο αλλά δεν είχε φτάσει στις ψηλές κορυφές του βουνού. Μάλιστα, λέγεται ότι πραγματοποίησε ξυπόλητος την αναρρίχηση με τους δύο Ελβετούς!

Οι τρεις ορειβάτες πέρασαν την πρώτη νύχτα μέσα σε θύελλα, ενώ συνεχίζοντας την ανάβαση, τα χαράματα της 2ας Αυγούστου, έφτασαν εν μέσω πυκνής ομίχλης σε μία κορυφή, την οποία θεώρησαν ως την πιο ψηλή του Ολύμπου.

Χαρούμενοι, έβαλαν τις κάρτες τους σε ένα μπουκάλι και το έθαψαν στο έδαφος, ενώ «βάφτισαν» το σημείο ως «Κορυφή της νίκης». Γρήγορα όμως η ομίχλη διαλύθηκε και ανακάλυψαν ότι η πραγματική κορυφή βρίσκεται ακόμη πιο ψηλά!

Η επιμονή του Χρήστου Κάκκαλου οδήγησε τελικά τους ορειβάτες, σαν σήμερα στις 10:25 το πρωί της 2ας Αυγούστου, στην ψηλότερη κορυφή, τον Μύτικα.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.