Ο Miloszek θα χρειαστεί να μεταβεί στις ΗΠΑ για να υποβληθεί σε μια επέμβαση καρδιάς ζωτικής σημασίας.

Η Maria Andrejczyk, η οποία στο παρελθόν έχει νικήσει τον καρκίνο των οστών, δώρισε πάνω από 100.000 ευρώ για να σωθεί η ζωή του οκτώ μηνών Miloszek.

Κάποιοι Ολυμπιονίκες εκθέτουν τα μετάλλιά τους σε περίοπτη θέση, όμως μια 25χρονη αθλήτρια από την Πολωνία αποφάσισε να το διαθέσει για ιερό σκοπό. Η Μaria Andrejczyk αποφάσισε να βγάλει σε δημοπρασία το ασημένιο μετάλλιο που κέρδισε στο ακοντισμό, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, εξασφαλίζοντας πάνω από 100.000 ευρώ, τα οποία στη συνέχεια δώρισε για ένα αγοράκι οκτώ μηνών, τον Miloszek, καλύπτοντας περίπου κατά το ήμισυ το κόστος ταξιδιού και θεραπείας του. Ο Miloszek θα χρειαστεί να μεταβεί στις ΗΠΑ για να υποβληθεί σε μια επέμβαση καρδιάς ζωτικής σημασίας.

Ολοένα και πιο κοντά βρισκόμαστε για τη τελική κύρωση του διαγωνισμού για τις νέες ταυτότητες.
Ο καθαρός προϋπολογισμός του διαγωνισμού αγγίζει τα 400 εκατ. ευρώ και με τον ΦΠΑ ανεβαίνει στα 515 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου προστασίας του Πολίτη ανεβάζουν το τελικό κόστος του διαγωνισμού στα 800 εκατ. ευρώ.

Στη τελική φάση του διαγωνισμού έχουν προκριθεί 3 κοινοπραξίες όπου έχουν τεθεί επικεφαλής 3 εισηγμένες εταιρίες. Πρόκειται για την Unisystems (συμφερόντων του πρώην προέδρου του ΣΕΒ Θεόδωρου Φέσσα), τον ΟΤΕ και την Space Hellas. Ειδικότερα οι 3 κοινοπραξίες είναι οι εξής: 1) Thales Dis France – Unisystems, 2) Veridos Ματσούκης – ΟΤΕ – Byte – ΙNCM και 3) Zetes Industries – Zetes – Space Hellas – ANY.

Οι 3 κοινοπραξίες που βρίσκονται, ήδη, στην επόμενη φάση και θα υποβληθούν σε έναν νέο γύρο «εξετάσεων», αυτή την φορά με φόντο τις οικονομικές τους προτάσεις, φέρονται να έχουν ενημερωθεί από την πρώτη στιγμή μέσω επιστολών για τις εξελίξεις και απλά «περιμένουν στο ακουστικό τους».

Υπενθυμίζεται ότι το έργο περιλαμβάνει την προμήθεια ενός νέου Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Εντύπων Ασφαλείας (Ο.Π.Σ.Ε.Α.) με σκοπό την έκδοση των νέων δελτίων Ταυτότητας, διαβατηρίων και εγγράφων ταυτοποίησης του ελληνικού κράτους, ήτοι συνολικά 45 εκατ. έγγραφα ασφαλείας. Το ένα σκέλος του project είναι η ανάπτυξη των υποδομών πληροφορικής και εκτύπωσης (ύψους περίπου 100-120 εκατ. ευρώ) και το δεύτερο η παροχή της υπηρεσίας (300 εκατ. ευρώ) για την έκδοση των εγγράφων που θα πραγματοποιείται από το στελεχιακό δυναμικό του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και της ΕΛ.ΑΣ., αλλά τα αναλώσιμα και η τεχνική υποστήριξη θα ανήκουν στην ευθύνη της αναδόχου κοινοπραξίας.

Οι νέες ελληνικές ταυτότητες θα έχουν μορφή πιστωτικής κάρτας, τύπου ID-1 με κοινά χαρακτηριστικά ασφαλείας και θα φέρουν ζώνη μηχανικής ανάγνωσης, για αναγνώριση από ειδικά μηχανήματα σάρωσης. Το εν λόγω έργο που χαρακτηρίζεται διαβαθμισμένο, λόγω της φύσης του, έχει προκηρύξει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε συνεργασία με το Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Η νέα ταυτότητα θα είναι σαν το δίπλωμα οδήγησης με έγχρωμη φωτογραφία και θα ενσωματώνει την ηλεκτρονική υπογραφή, που θα αρκεί για τις συναλλαγές με το Δημόσιο. Η αλλαγή των ταυτοτήτων επιβάλλεται από τις νέες οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.