Κατά κύματα μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής συνέρρεαν πεζοί προσκυνητές από κάθε μέρος της Χίου, στο Ιερό Προσκύνημα της Αγίας Μαρκέλλας, προκειμένου να ασπαστούν τη θαυματουργή εικόνα της Πολιούχου και Προστάτιδας της Χίου, στον τόπο όπου σύμφωνα με τη χριστιανική παράδοση μαρτύρησε για την πίστη του Χριστού.

Από νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης, εκατοντάδες προσκυνητές, με σύμμαχο τον καλό καιρό και με εφόδια την πίστη τους, ξεκίνησαν κυρίως από τον Βροντάδο, το Αίπος και το Πιτυός, ώστε να διανύσουν πεζοί την απόσταση των 42 χιλιομέτρων που απαιτείται για να βρεθούν στο βορειοδυτικό άκρο της Χίου.

Από τα παιδιά της Κιβωτού, μέχρι τους Εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού και των Εθελοντικών Ομάδων Πυροπροστασίας της Χίου, οι προσκυνητές, δέχθηκαν την αγάπη και την φροντίδα που απαιτείται για την κουραστική διαδρομή μέσω της παροχής νερού, πάγου αλλά και τονωτικών σνακ.

Στην προσπάθεια όλα να κυλήσουν ομαλά βοήθησαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, της Εθελοντικής Ομάδας “Όμικρον”, της Ιωνίας, και του Λιθίου, οι πυροσβέστες, οι εθελοντές του Δήμου καθώς και η Τροχαία Χίου που χάρη στην άψογη διαχείριση της κυκλοφορίας και παρά τον αυξημένο όγκο οχημάτων και πεζών δεν δημιουργήθηκε κανένα πρόβλημα.

Χαρακτηριστικό του πλήθους των πιστών ήταν το γεγονός ότι ακόμα και μετά τα μεσάνυχτα η ουρά των προσκυνητών εκτεινόταν από το προαύλιο μέχρι και την είσοδο του Ιερού Ναού. Εκατοντάδες άτομα κάθε ηλικίας περίμεναν υπομονετικά να ανάψουν ένα κερί και να ασπαστούν την εικόνα της Αγίας Μαρκέλλας, παρακαλώντας για τη μεσιτεία της.

Ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός τελέστηκε προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Κεφαλληνίας Δημητρίου, τον οποίο ο Μητροπολίτης Χίου ευχαρίστησε για την παρουσία του.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.