Με την ευχή και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχη μας κ. Δωροθέου Β΄, στον κατάμεστο από πιστούς, Ιερό και πολυαιώνιο Μητροπολιτικό Ναό της Μεγάλης Παναγιάς Μυκόνου, που φιλοξενείται το Ιερό Εικόνισμα της Παναγίας της Τουρλιανής για την περίοδο της Μ. Τεσσαρακοστής, τελέσθηκε από τους Εφημερίους του Ναού η ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου.

Αμέσως μετά, με την συμπροσευχή δεκάδων νέων, Μυκονίων και εργαζομένων στο νησί μας, τελέσθηκε κατανυκτική ολονύκτια ακολουθία, προεξάρχοντος του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Τουρλιανής Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Αλεξίου, και συλλειτουργούντων του Πρωθιερέως του Μητρ. Ναού και Αρχιερατικού Επιτρόπου, Πρωτοπρ. Πέτρου Μαραγκού και του Διακόνου Γεωργίου Σταλίμερου, ενώ το Άγιο Βήμα διηκόνησε ο Πρωτοπρ. Γεώργιος Κουσαθανάς.
Στο μεστό από θεολογικά νοήματα, κήρυγμά του ο Πανοσιολ. Καθηγούμενος π. Αλέξιος αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Κυρίας Θεοτόκου που είναι η «προς Θεόν παρρησίαν», και γίνεται «Παραδείσου θυρών ανοικτήριων» και η ελπίδα των αιωνίων αγαθών.
Προ του τέλους της Θ. Λειτουργίας, τελέσθηκε αρτοκλασία στην μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Γρηγορίου του Ε΄, Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως, του απαγχονισθέντος υπό των Τούρκων υπέρ της Ορθοδόξου πίστεως και της ελευθερίας του γένους κατά το έτος 1821.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.