Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το εκπαιδευτικό βιωματικό σεμινάριο «Πρόληψη και Προαγωγή της Ψυχικής Υγείας – Προσωπική και Κοινωνική Εκπαίδευση παιδιών Δημοτικού Σχολείου» στο οποίο συμμετείχαν 17 κατηχητές από διάφορες ενορίες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Το σεμινάριο ήταν συνολικής διάρκειας 18 ωρών και έλαβε χώρα στον Πολιτιστικό και Φιλανθρωπικό Σύλλογο «ΣΗΜΑΝΤΡΟ», Ελ. Βενιζέλου 59Α στο Χολαργό. Σκοπός του συγκεκριμένου σεμιναρίου ήταν να ενισχύσει το ρόλο του κατηχητή με νέα εργαλεία και δεξιότητες και να προωθήσει την πρόληψη στην κατηχητική ομάδα και γι’ αυτό το σκοπό αναπτύχθηκαν τα ακόλουθα θέματα:
o Γνωριμία της ομάδας – Μαθαίνω να συνεργάζομαι – Δουλεύω σαν ομάδα
o Ομοιότητες και διαφορές – Η μοναδικότητά μου
o Ενίσχυση της αυτοεκτίμησης
o Φιλία

o Συνυπάρχω/ δημιουργώ, διαλύω και διατηρώ σχέσεις
o Αναγνωρίζοντας και εκφράζοντας συναισθήματα
o Μαθαίνω να επικοινωνώ σωστά
o Κριτική σκέψη και λήψη αποφάσεων
o Πιέσεις και επιρροές
Οι κατηχητές που συμμετείχαν βρήκαν εξαιρετικά ωφέλιμο το συγκεκριμένο σεμινάριο καθώς τους έδωσε την ευκαιρία να προβληματιστούν, να μάθουν πράγματα για τον εαυτό τους, να αποκτήσουν καινούρια εργαλεία και να δημιουργήσουν σχέσεις. Αυτό που τους ικανοποίησε ιδιαιτέρα ήταν ο βιωματικός χαρακτήρας του προγράμματος και ζήτησαν να πραγματοποιηθούν και άλλα αντίστοιχα προγράμματα στο μέλλον. Το Ίδρυμα Νεότητας και Οικογένειας ευχαριστεί θερμά τον Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. Ιωάννη Καλογερόπουλο, Πρόεδρο του Δ.Σ του Πολιτιστικού και Φιλανθρωπικού Συλλόγου «ΣΗΜΑΝΤΡΟ», και τους συνεργάτες του για τη ζεστή φιλοξενία του σεμιναρίου

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.