Με την γιορτή λήξης της Δ' Κατασκηνωτικής περιόδου των αγοριών Γυμνασίου και Λυκείου ολοκληρώθηκε και το εφετινό πρόγραμμα των Κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Σιδηροκάστρου.

350 και πλέον παιδιά όλων των ηλικιών πέρασαν όμορφα στην αγκαλιά της Εκκλησίας σ’ ένα όμορφο και ειδυλλιακό μέρος μέσα στο δάσος στην περιοχή του αγ. Παύλου.

Τα παιδιά σ’ ένα ευχάριστο και ήρεμο περιβάλλον εντελώς δωρεάν έμαθαν να ξεχωρίζουν στα πρόσωπα των άλλων τον ίδιο τον Χριστό.

Καλό δεμένο γεμάτο πρόγραμμα από το πρωί μέχρι το βράδυ πολλές πνευματικές ευκαιρίες κοινές δραστηριότητες κοινή ζωή παιχνίδι τραγούδι πρωταθλήματα κοινή τράπεζα καλό φαγητό πισίνες εκδρομές κοινή λατρεία όλα συνέτειναν στο να δεθούν με δεσμούς αγάπης και φιλίας τα στελέχη μεταξύ τους αλλά και με τα παιδιά.

Οι στιγμές της αποχώρησης πολύ συγκινητικές. Πολλά παιδιά κλαίνε όταν έρχονται γιατί φεύγουν από την καλοπέραση του σπιτιού κλαίνε όμως κι όταν φεύγουν για το ότι έζησαν πολύ όμορφα στην Κατασκήνωση.

Αυτό γίνεται κάθε χρόνο και τα δάκρυα τους ποτίζουν το δένδρο της φιλίας που σκεπάζει όλους τους χώρους και όλα τα παιδιά. Η τελευταία γιορτή λήξης απέδειξε όλα τα πιο πάνω. Πολύ μεγάλη χαρά πολύ μεγάλη συγκίνηση.

Τα παιδιά με τα τραγούδια τους ύμνους τα σκετς τον εθνικό ύμνο τα αστεία και τα σοβαρά έδειξαν την ευγνωμοσύνη τους για ότι πήραν για κάθε τι που έμαθαν στην Κατασκήνωση.

Αλλά και η Ιερά Μητρόπολη Σιδηροκάστρου ευγνωμονεί τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας για τις υποδείξεις για την βελτίωση των χώρων και για την Άδεια Λειτουργίας της Κατασκήνωσης.

Τον Δήμο Σιντικής για την αποκομιδή των σκουπιδιών και την παροχή άφθονου υγιεινού νερού την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου για την αμέριστη στήριξη σε άφθονα τρόφιμα τους ιδιώτες για το καθημερινό ψωμί και τα λαχανικά τις Ιερές Μονές Ακριτοχωρίου και Φαιάς Πέτρας για τις πολλές εξυπηρετήσεις τους. Όλα χάριν των παιδιών. Των αυριανών στελεχών.

Η Ιερά Μητρόπολη Σιδηροκάστρου γνωρίζει να συντονίζει τους πάντες για το κοινό καλό. Ευχαριστεί και ευγνωμονεί στελέχη κληρικούς και λαϊκούς γονείς και παιδιά και ολόψυχα εύχεται Καλό Δεκαπενταύγουστο και καλή πρόοδο και προκοπή σε όλους. Και του χρόνου καλύτερα και ωραιότερα με τη βοήθεια του Θεού και όλων κληρικών και λαϊκών.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.