Στις 25 Οκτωβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε στη Ρώμη η τελετή λήξεως του διαθρησκειακού φόρουμ με θέμα «Έκκληση για ειρήνη», που διοργάνωσε η Κοινότητα του Αγίου Αιγιδίου.

Οι εργασίες του φόρουμ άρχισαν στις 23 Οκτωβρίου στο συνεδριακό κέντρο La Nuvola και την επόμενη ημέρα διεξήχθη κύκλος θεματικών εργαστηρίων αφιερωμένων σε επίκαιρες πτυχές της διαθρησκειακής συνεργασίας και της διεθνούς ημερήσιας διάταξης.

Στη λήξη του φόρουμ, που πραγματοποιήθηκε δίπλα στα τείχη του Κολοσσαίου, συμμετείχαν ο πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων (ΤΕΕΣ) του Πατριαρχείου Μόσχας μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Αντώνιος και το στέλεχος της Γραμματείας του ΤΕΕΣ επί διαχριστιανικών υποθέσεων Ι. Νικολάεφ.

Κατά τη διάρκεια της επίσημης τελετής εκφώνησαν ομιλίες ο Πάπας της Ρώμης Φραγκίσκος, ο επικεφαλής της Κοινότητας του Αγίου Αιγιδίου Μάρκος Ιμπαλιάτσο, αρκετοί μετέχοντες στην εκδήλωση από διάφορες περιοχές της υφηλίου.

Το απόγευμα παρατέθηκε στο Palazzo delle Esposizioni της Ρώμης δεξίωση με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης της συναντήσεως.

Στο περιθώριο της εκδηλώσεως πραγματοποιήθηκε ειδικότερα η συνάντηση του μητροπολίτη Βολοκολάμσκ Αντωνίου με τον Προκαθήμενο της Ασσυριακής Εκκλησίας της Ανατολής Καθολικό πατριάρχη Μαρ Άβα Γ΄.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.