Με τον Μεθέορτο Εσπερινό και την Λιτανεία της Εικόνας της Αγίας Τριάδος ολοκληρώθηκε σήμερα, Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024 ο λαμπρός εορτασμός του Αγίου Πνεύματος στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος στη Νίκαια.

Στον Μεθέορτο Εσπερινό προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Χριστιανουπόλεως κ. Προκόπιος, πλαισιούμενος από τον Γενικό Αρχιερατικό επίτροπο Αρχιμανδρίτη Ιωάννη Μαρή, κληρικούς της Μητροπόλεως και τους ιερείς του Ιερού Ναού.

Μετά το πέρας του εσπερινού πραγματοποιήθηκε μεγαλοπρεπής Λιτάνευσις της Αγίας Εικόνος προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Χριστιανουπόλεως κ. Προκοπίου και τη συμμετοχή των Ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως.

Επίσης, συμμετείχε ο δήμαρχος Νικαίας Κωνσταντίνος Μαραγκάκης, πολιτευτές, η ένωση Κρητών Νικαίας και Κορυδαλλού, ο καλλιτεχνικός οργανισμός Ποντίων Αθηνών ,και εκατοντάδες πιστοί υπό τους ήχους της μπάντας του Λιμενικού Σώματος και του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας.

Με την ολοκλήρωση της λιτάνευσης ο Θεοφιλέστατος μετέφερε τις πατρικές ευχές και ευλογίες του Σεβασμιωτατου Μητροπολίτου Νικαίας κ.κ Αλεξίου, ευχαρίστησε όλους τους Ιερείς και τον πιστό λαό για την συμμετοχή τους στην Ιερά Ακολουθία ενώ ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού π. Ευστράτιος ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο και όλους εκείνους που ακούραστα εργάστηκαν για την διεκπαιρέωση της Ιεράς Πανηγύρεως.

Αμέσως μετά ξεκίνησε η χορευτική εκδήλωση στον αύλιο χώρο του ναού στην οποία συμμετείχαν η ένωση Κρητών Νικαίας και Κορυδαλλού, ο καλλιτεχνικός οργανισμός Ποντίων Αθηνών, η νεανική ομάδα του δήμου Νικαίας καθώς και το χορευτικό συγκρότημα του ναού.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.