Ολοκληρώθηκε ο Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός Ιδεών για την αποκατάσταση του κτιρίου του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος «Ο Άγιος Φώτιος», που είχε προκηρύξει η τοπική Εκκλησία σε συνεργασία με τον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Πιερίας, κατόπιν πρωτοβουλίας και οργανωμένων ενεργειών του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχη κ. Γεωργίου.

Το κτίριο του Πνευματικού-Πολιτιστικού Κέντρου «Ο Άγιος Φώτιος» είναι ένα εμβληματικό κτίριο, που βρίσκεται στο κέντρο της Κατερίνης και το οποίο κατασκευάσθηκε στις αρχές της δεκαετίας του ’60 από τον μακαριστό Μητροπολίτη κυρό Βαρνάβα, ο οποίος θέλοντας να αναμορφώσει το θεσμό των κατηχητικών συνάξεων και να προσεγγίσει την νεολαία, προχώρησε τότε σε καινοτόμες δράσεις για την εποχή του.

Η Κριτική Επιτροπή του διαγωνισμού συνεδρίασε στο Επισκοπείο Κατερίνης για να αξιολογήσει όλες τις μελετητικές προτάσεις, που κατατέθηκαν στο πλαίσιο του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για την αποκατάσταση, ανάδειξη, ανάπτυξη και ανάπλαση των χώρων του «Αγίου Φωτίου».

Την κριτική επιτροπή αποτελούσαν οι Αρχιτέκτονες κ.κ. Μελανίτου Άνννα, Λιλιμπάκη Μαρία, Δεσποτίδης Κωνσταντίνος, οι οποίοι ορίστηκαν με υπουργική απόφαση, ο καταξιωμένος αρχιτέκτων μηχανικός κ. Πλατσάς Νικόλαος ως «κριτής εκ των προσωπικοτήτων» και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους κ. Γεώργιος, ως εκπρόσωπος της διοργανώτριας αρχής.

Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.