Με τις πατρικές ευχές και ευλογίες του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Ύδρας κ. Εφραίμ, ολοκληρώθηκε και η 4η κατασκηνωτική περίοδος των κοριτσιών Γυμνασίου – Λυκείου, από 25 Ιουλίου – 03 Αυγούστου, στο αγιοβάδιστο νησί της Αιγίνης.

Η φετινή κατασκήνωση αφιερώθηκε στη Μικρά Ασία και στην πνευματική της παράδοση, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από το θλιβερό γεγονός της Μικρασιατικής Καταστροφής.

Το πρόγραμμα της κατασκήνωσης υπήρξε στενά συνδεδεμένο με τη λατρευτική ζωή: πρωινή και βραδινή προσευχή, αγιογραφικά αναγνώσματα, το μυστήριο της Εξομολόγησης, καθώς και η Θεία Λειτουργία της Κυριακής έδωσαν τη δυνατότητα της πνευματικής τροφοδότησης στις κατασκηνώτριες.

Η αρχηγός κ. Γιαννούλη Μαρία και τα κατηρτισμένα στελέχη της φετινής κατασκηνωτικής περιόδου έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και προσέφεραν ουσιαστικά.

Η βοήθεια των υπαρχηγών Μπίσια Παναγιώτας, Μεγρέμη Αθανασίας και Παπαντωνίου Ιωάννας συνέβαλε τα μέγιστα στην επιτυχία αυτή. Επιπρόσθετα, οι ομαδάρχες: Γεωργακοπούλου Χαρά, Καραγιαννίδη Σόνια, Λυκούδη Μαριαλένα, Στρατηγού Ξανθούλα, Τσάχαλη Γεωργία, Φούντογλου Δήμητρα, Γιούλη Εφραιμία, Μάλλιαρη Ελένη, Γκούντα Γεωργία, Ανδρεάδη Ελένη, Τσέμπογλου Μαρία, Τσέμπογλου Κατερίνα, Περράκη Σοφία στάθηκαν κοντά στα παιδιά με αγάπη και ευαισθησία. Ανεκτίμητη ήταν η παρουσία της νοσηλεύτριάς μας, Βάτσικα Μαρίας, η οποία ήταν παρούσα σε κάθε ιατρική ανάγκη των κατασκηνωτριών.

Θερμές ευχαριστίες στον Σεβασμιώτατο κ. Εφραίμ, στον Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Αμφιλόχιο Γελαδάκη, ο οποίος συνέδραμε ακούραστα κάθε φορά που του ζητήθηκε καθώς και στον Αιδεσ. Πρωτ. π. Νεκτάριο Κουκούλη και στους συνεργάτες του στα μαγειρία, που για μια ακόμη χρονιά κοπίασαν για την φιλοξενία των κατασκηνωτριών. Τέλος, ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνονται προς την Οσιωτάτη Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος – Αγίου Νεκταρίου, Τιμοθέη μοναχή.

Ευχή όλων μας είναι οι πνευματικές εμπειρίες, τα διδάγματα και οι αναμνήσεις που αποκομίσαμε από τη συμμετοχή στην Κατασκήνωση να συντροφεύουν και να στηρίζουν καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς που ακολουθεί.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.