Την ολοκλήρωση των έργων συντήρησης σε δυο ακόμη εκκλησίες-μνημεία θρησκευτικής και πολιτιστικής κληρονομιάς ανακοίνωσε την Παρασκευή, μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ο Ε/κ συμπρόεδρος της δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για την Πολιτιστική Κληρονομιά, Σώτος Κτωρής.

Σε δυο αναρτήσεις του ο κ. Κτωρής ανέφερε πως ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στον Άγιο Γεώργιο των Γενάγρων στον κάμπο της Μεσαορίας. Μνημείο του 15ου αιώνα με παλαιότερο εκκλησάκι-σπήλαιο το οποίο, επίσης, στηρίχθηκε και συντηρήθηκε. «Συντηρήθηκε, επιπλέον, μέρος της διασωθείσας τοιχογραφίας του Παντοκράτορα στον θολό της εκκλησίας», πρόσθεσε.

Σημείωσε ακόμη πως «παραδόθηκε συντηρημένη η εκκλησία της Παναγίας της Κυράς, λίγο έξω από το τ/κ χωριό Λιβάδια, ένα από τα σπουδαιότερα μνημεία της Καρπασίας».

Πρόκειται, όπως ανέφερε για «μνημείο του 12ου-13ου αιώνα το οποίο θα συνεχίσει να υπάρχει μαρτυρώντας την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά του τόπου». «Το έργο συντηρήθηκε με δαπάνη της #EuropeanUnion και την στήριξη της UNDP», επεσήμανε ο κ. Κτωρής.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.